Cozonac ușor de făcut și fără cuptor: Rețetă specială pentru friteuza cu aer cald / E gata în 15 minute

Sectiune-Cozona-1-4

Cozonacul e nelipsit de pe masa de Paște, dar dacă nu ai timp sau nu vrei să coci o tavă întreagă, încearcă cozonăcei la air fryer – mici rulouri pufoase cu umplutură de nucă și cacao, care se coc rapid și ies perfect porționați.

Acești mini-cozonaci sunt soluția perfectă când vrei un desert de Paște cu gust autentic, dar fără ore întregi de frământat și copt. Iar friteuza cu aer cald îi face gata cât ai zice „Hristos a înviat!”.

Ingrediente pentru aluat rapid (fără dospire lungă):

  • 250 g făină

  • 1 ou

  • 2 linguri zahăr

  • 100 ml lapte cald

  • 1 pliculeț drojdie uscată

  • 30 g unt topit

  • Un praf de sare

Pentru umplutură:

  • 3 linguri nucă măcinată

  • 2 linguri zahăr

  • 1 lingură cacao

  • 1 lingură lapte

Mod de preparare:

  1. Se amestecă ingredientele pentru aluat și se frământă 5-7 minute până devine elastic. Se lasă la dospit 30 de minute (sau cât ai timp).

  2. Între timp, se amestecă ingredientele pentru umplutură.

  3. Aluatul se întinde într-o foaie subțire, se unge cu umplutura, se rulează și se taie în bucăți de 4-5 cm – ca niște rulouri de scorțișoară.

  4. Se așază în air fryer pe hârtie de copt și se coc la 170°C timp de 12-15 minute, până sunt rumeni și pufoși.

Opțional: După coacere, se pot unge cu puțin sirop de zahăr sau miere, apoi se presară cu nucă sau zahăr pudră.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *