Vrei să încerci o versiune sănătoasă de cafea? Dacă da, atunci iată cinci condimente pentru un plus de aromă în cafea și, potrivit healthshots.com, pentru beneficii suplimentare.
Bucătăria indiană este bogată în condimente precum usturoiul, curcuma, piperul, scorțișoara, cardamomul și nucșoara. Toate acestea sunt recunoscute ca având efecte antimicrobiene, antiinflamatorii, antibacteriene, antifungice și antioxidante de stimulare a sistemului imunitar. Aceste condimente, atunci când sunt adăugate, regulat, în mâncăruri sau băuturi, ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și să mențină o sănătate excelentă, explică nutriționista Deepti Lokeshappa, de la Motherhood Hospital, din Bangalore. Prin urmare, cafeaua pe care o beam zilnic, poate fi îmbunătățită, nu doar ca gust, ci și pentru a ne oferi toate aceste beneficii, dacă adăugăm în ea aceste cinci condimente.
1.Scorțișoara poate regla nivelul de colesterol și glicemia
În loc de apă cu lămâie, atât de multe persoane își încep ziua cu ceai de scorțișoară. Pentru a vă condimenta dimineața, puteți adăuga și acest condiment în ceașca de cafea. „Conține mulți antioxidanți și s-a dovedit că întărește sistemul imunitar”, spune Lokeshappa. În plus, scorțișoara are capacitatea de a reduce colesterolul LDL (rău), de a controla zahărul din sânge (glicemia) și de a lupta împotriva inflamației. În plus, are un gust fantastic!
2. Cardamonul ajută la reglarea digestiei
Pur și simplu adăugați o cantitate mică de cardamon într-o ceașcă de cafea proaspăt preparată pentru a experimenta aroma sa minunată. Conține fibre, precum și minerale, despre care se crede că îmbunătățesc circulația sângelui. Cardamonul poate fi benefic pentru indigestie, gaze, aciditate și constipație. De asemenea, dacă aveți respirație slabă și aveți greață și vărsături, cardamonul vă poate ajuta.
3.Cuișoarele îi conferă o aroma unică și delicioasă
Cuișoarele sunt un condiment tipic de bucătărie care poate fi adăugat la cafea atât pentru aromă, cât și pentru avantaje pentru sănătate. Pe lângă supe, cuișoarele se potrivesc bine cu băuturi și deserturi. În plus, îl puteți pune în cafea, fără să exagerați, pentru că aroma va fi foarte puternică.
4. Nucșoara poate ajuta la reducerea stresului
Vitamina B6, acid folic, magneziu, calciu, fier, potasiu, mangan și alte minerale care sunt esențiale pentru o sănătate bună sunt abundente în nucșoară, cunoscută și sub numele de jaiphal. Ea poate ajuta la prevenirea problemelor digestive, la îmbunătățirea circulației sângelui, la reducerea stresului, la îmbunătățirea calității somnului și la eliminarea respirației urât mirositoare datorită tuturor acestor nutrienți.
5. Ghimbirul poate ajuta la prevenirea infecțiilor sezoniere
Ghimbirul este bine cunoscut pentru beneficiile sale terapeutice. Doar adăugați câteva felii sau puțină pudră de ghimbir, în timp ce preparați cafeaua.
Ghimbirul poate ajuta la prevenirea infecțiilor sezoniere, menținându-vă imunitatea puternică.