Comisia Europeană a autorizat astăzi, 4 iulie, utilizarea în produsele alimentare și în furaje a unei varietăți de soia modificată genetic, în urma evaluării științifice de către Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA), care a concluzionat că aceasta este la fel de sigură ca produsul similar convențional, anunță un comunicat de presă al CE.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Potrivit sursei citate, această procedură de evaluare cuprinzătoare și strictă asigură un nivel ridicat de protecție a sănătății umane și animale, precum și a mediului. Decizia Comisiei Europene permite ca această varietate de soia modificată genetic să fie importată doar pentru a fi utilizată în produse alimentare și în furaje, nu și pentru a fi cultivată în UE.
Autorizația este valabilă timp de 10 ani și, orice produs fabricat din această soia modificată genetic, va face obiectul normelor stricte ale UE în materie de etichetare și de trasabilitate.
Comisia a avut obligația legală de a decide cu privire la această autorizare după ce statele membre nu au întrunit o majoritate calificată nici în favoarea, nici împotriva autorizării.