Astăzi, în urma evaluării științifice favorabile realizate de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA), Comisia Europeană a autorizat trei tipuri de porumb modificat genetic pentru utilizare în alimentația umană și furajele pentru animale – considerându-le la fel de sigure ca și echivalentele lor convenționale.
Aceste tipuri de porumb au trecut printr-o procedură de evaluare completă și riguroasă, care asigură un nivel înalt de protecție a sănătății umane și animale, precum și a mediului înconjurător. Deciziile Comisiei permit doar importul acestor porumburi modificate genetic pentru utilizare în alimentație și furaje, nu și cultivarea lor în Uniunea Europeană.
Autorizațiile sunt valabile timp de 10 ani, iar orice produs obținut din aceste tipuri de porumb modificat genetic va fi supus regulilor stricte ale UE privind etichetarea și trasabilitatea. Comisia avea obligația legală de a lua o decizie în privința acestor autorizații după ce statele membre nu au reușit să obțină o majoritate calificată nici în favoarea, nici împotriva aprobării.
Mai multe informații despre Organismele Modificate Genetic (OMG) în UE sunt disponibile aici.
Deci putem importa dar nu putem produce.
Cât de proști putem fi.
ajunge in Romania. Aici este si raiul neonicotinoidelor.