Am tot auzit vorbindu-se despre magiun de prune în aceste zile, acea dulceață absolut naturală din prune. Despre cum se prepară puteți citi aici un material. Nu e greu, dar necesită mult timp, în special dacă faci cantitate mare.
Însă la ce e bună silvoița – sau magiunul de prune – cum mai este cunoscută celebra dulceață?
Ei bine, magiunul poate fi folosit în multe feluri, dar o combinație specială face cu clătitele. Și, ca bonus, pot fi îmbunătățite cu puțină nucă măcinată. Cei care au gustat din această delicatesă spun că n-au mâncat ceva mai bun.
Rețeta de clătite e simplă. Pentru aproximativ 15 clătite avem nevoie de 2 ouă, aproximativ 150 de grame de făină, 400 ml de lapte și o lingură de ulei.
Vom mai avea nevoie de ulei pentru prăjit și, evident, magiun.
Se amestecă ingredientele și ar trebui să obținem un lichid vâscos, de consistența smântânii.
Secretul pentru a nu face cocoloașe este să nu puneți toate cantitățile deodată. Amestecați pe rând, câte un sfert din făină cu un sfert din lapte, apoi adăugați ouăle și amestecați bine.
Aluatul se toarnă cu o lingură mare, în tigaia încinsă la foc mediu spre mare.
După ce sunt prăjite clătitele, acestea se umple cu magiun de prune și se rulează. Iar pentru ca gustul să fie desăvârșit, adăugați o mână de nucă măcinată.
De altfel, dacă nu aveți chef să pregătiți clătite, vă puteți bucura de combinația de magiun și nucă alături de o porție de paste.