Chimichurri. Acest sos super-ușor merge bine cu fripturile făcute în sânge pe grătar / Rețetă de primăvară

Chimichurri sos - Food.com Sursa Foto: Food.com

Acest sos super-ușor, de origine argentiniană, face ca friptura să aibă un gust de parcă tocmai a fost târâtă prin verdețurile din grădină! Excelent pe friptură în sânge, la grătar.

  • Pregătiți în: 30min
  • Ingrediente: 9
  • Porții: 6

Pașii

  • Puneți pătrunjelul în robotul de bucătărie pentru a-l toca.
  • Adăugați restul ingredientelor și amestecați.
  • Separați sosul în părți egale.
  • Folosiți jumătate pentru ungere sau marinadă.
  • Folosiți cealaltă jumătate pentru servire la masă.

Ingediente

  • 1 buchet de pătrunjel cu frunze plate
  • 8 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 3⁄4 cană ulei de măsline extravirgin
  • 1⁄4 cană oțet de vin roșu
  • 1 felie de lămâie (sucul de la)
  • 1 lingură de ceapă roșie tăiată cubulețe
  • 1 linguriță de oregano uscat (opțional)
  • 1 linguriță de piper negru
  • 1⁄2 linguriță de sare

Sursa: Food.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *