Acest sos super-ușor, de origine argentiniană, face ca friptura să aibă un gust de parcă tocmai a fost târâtă prin verdețurile din grădină! Excelent pe friptură în sânge, la grătar.
- Pregătiți în: 30min
- Ingrediente: 9
- Porții: 6
Pașii
- Puneți pătrunjelul în robotul de bucătărie pentru a-l toca.
- Adăugați restul ingredientelor și amestecați.
- Separați sosul în părți egale.
- Folosiți jumătate pentru ungere sau marinadă.
- Folosiți cealaltă jumătate pentru servire la masă.
Ingediente
- 1 buchet de pătrunjel cu frunze plate
- 8 căței de usturoi, tocați mărunt
- 3⁄4 cană ulei de măsline extravirgin
- 1⁄4 cană oțet de vin roșu
- 1 felie de lămâie (sucul de la)
- 1 lingură de ceapă roșie tăiată cubulețe
- 1 linguriță de oregano uscat (opțional)
- 1 linguriță de piper negru
- 1⁄2 linguriță de sare
Sursa: Food.com