Ceva dulce. Brownies din pâine și ciocolată, pe care le putem tăia și decora ca niște brăduți. O idee pentru a refolosi pâinea rămasă din zilele de sărbătoare

brownies din paine foto: unsplash.com

S-a întâmplat să cumperi prea multă pâine în weekend? Sau, în cazul în care o să rămână de mesele de sărbătoare. Iată o idee de desert extrem de simplu și pe placul tuturor, cu care putem refolosi pâinea. O rețetă antirisipă dar aproape decadent  de delicioasă. Cu condiția porțiilor mici, pentru că este destul de calorică. Dealtfel, tot ce e în desert cu ciocolată este recomandat în porții mici, „de poftă”.

Desertul de tip brownie este unul tipic american, pe bază de ciocolată și tăiat neapărat formă de cuburi: o adevărată delicatesă pentru cei care nu pot rezista ciocolatei. Însă, e admis în perioada sărbătorilor să le tăiem și altfel, și anume în formă de triunghi. Pe care dacă le decorăm avem un desert la una din mesele mai mult sau mai puțin festive ale perioadei.

Iar dacă în loc de făină folosim pâinea în exces din zilele anterioare, iată un răspuns la două probleme.

Ingrediente pentru o tavă medie

150 g pâine uscată

150 g ciocolată

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


120 g lapte, circa

100 g de unt

180 g de zahăr brun

2 ouă

80 g de făină

1 linguriță de praf de copt

3 g sare

Procedeu

Așezăm pâinea într-un bol mare, o rupem bucăți cât mai mici și turnăm laptele peste ea, desfăcând-o cât mai bine ca să se înmoaie.

Separat, într-un vas mic, topim pe flacără la minim untul cu zahărul și ciocolata ruptă în bucăți.

Se amestecă până avem o compoziție omogenă, stingem aragazul și lăsăm să se răcorească puțin.

Adăugăm peste ea ouăle, făina, praful de copt, sarea și pâinea care acum s-a înmuiat în lapte.

Se amestecă bine toată compoziția până este perfect uniformă.

Se coace într-o tavă tapetată cu hârtie în cuptorul preîncălzit. Este nevoie de circa jumătate de oră la 180 °C.

Odată gata, atunci când la proba cu scobitoarea nu se mai lipește aluat de ea, se scoate și se lasă să se răcorească preț de câteva minute.

Se scoate pe o suprafață uniformă, masă sau blat, se taie și se decorează în spiritul Crăciunului.

Se servesc reci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *