Ce este five o’clock tea? Obiceiul englezesc al ceaiului de la ora 5 și de ce a apărut

ceaiul de la ora 5

Care este originea ceaiului de la ora 5?

Îi datorăm celei de-a șaptea ducesă de Bedford, Anna Maria Russell, inventarea acestui ritual, undeva în jurul anului 1840. Din cauza urbanizării în creștere și a intensificării industrializării (inclusiv răspândirea iluminatului cu gaz în Anglia), masa de seară era servită din ce în ce mai târziu. În timp ce în comunitățile agricole rurale ziua începea devreme și se termina când apunea soarele, clasele mai bogate, neîmpiedicate de astfel de constrângeri practice, începeau să ia cina mai aproape de ora 9 seara – cu prânzul servit cu multe ore mai devreme, la prânz, scrie blogul British Museum. În plus, gustarea cu ceai era o modalitate mai informală de întâlnire, într-o lume a contactelor sociale excesiv de reglementate.

Ce ar trebui să fie servit și cum în timpul ceaiului de la ora cinci?
Ceaiul englezesc este, așadar, o întreagă masă, și, desigur, există reguli pentru tot. De exemplu, ce servim și cum. Delicatesele trebuie să fie servite pe un platou cu trei niveluri, ordinea acestora nefiind importantă.

Ceaiul
Ceaiul este de obicei preparat dintr-o selecție de ceai negru. Ceaiul Earl Grey a fost numit după prim-ministrul cu același nume, al cărui prenume era Charles, care îi plăcea să aromatizeze ceaiul cu citrice și cardamom. Potrivit legendei, britanicii adaugă lapte în ceai doar pentru a răci băutura fierbinte, protejând astfel ceștile delicate din porțelan, care s-ar crăpa ușor la temperaturi mari. Băutura nu trebuie amestecată prea mult timp, iar lingurița trebuie scoasă din ceașcă cât mai curând posibil.

Este important și cât timp infuzezi ceaiul. Pentru a face ceaiul perfect, temperatura apei trebuie să fie între 96-98 grade, iar frunzele de ceai trebuie să fie infuzate timp de 3-5 minute pentru a asigura un rezultat perfect.

Scones
Farfuria de sus a platoului menționat mai devreme este destinată scone-urilor, prăjiturii englezești, al cărei aluat este similar cu cel al cornulețelor noastre, doar că este dulce și se mănâncă cu gem.

Sandvișuri
Cel mai faimos sendviș, preferatul reginei Elisabeta a II-a, era simplul sandviș britanic cu castraveți. Care este secretul? Precizia. Rețeta trebuie urmată perfect. Mai întâi, crusta tradiționalei pâini albe cu maia se taia. Apoi, feliile se ungeau cu unt, până la margine, deoarece sarcina acestuia este de a proteja pâinea de umezeală. Apoi, castraveții cruzi feliați subțire erau așezați pe sendviș în mai multe straturi. Grosimea feliilor de castraveți este ceva important în prepararea acestei tartine.. Apoi, se adauga puțină sare și suc de lămâie peste castraveți. Apoi, cealaltă felie de pâine unsă cu unt se așeaza peste sendviș. În final, feliile se tăiau în diagonală astfel încât să rezulte un mini-snack triunghiular pe masă.

Biscuiți
Aceștia sunt de obicei biscuiți shortbread, mini prăjituri englezești cu unt. Gustul lor este divin și sunt foarte răspândiți atât în Europa, cât și în restul lumii.

Sursa foto: Chefs 4 estaciones

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *