În ultima vreme am renunțat la prăjiturile clasice pentru a reduce zahărul. Curios este că deși înainte aveam impresia că fără zahăr nu pot trăi, după o lună și jumătate de „fără zahăr” nici măcar nu îi simt lipsa. Pregătesc destule prăjituri folosind fructe și astfel nici nu mă simt frustrată pentru lipsa desertului. În această categorie intră și acest brownie fără zahăr cu banane și afine.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Ingrediente
Pentru aluat
165 de gr de fulgi de ovăz sau făină de ovăz
360 de ml de lapte (eu am pus fără lactoză, merge și vegetal)
3 banane nu prea mari, foarte coapte
20 de gr de cacao pur
2 linguri de sirop de agave (opțional)
1 linguriță de praf de copt
Pentru acoperire
O cutiuță de afine coapte
Preparare brownie fără zahăr
Mixați fulgii de ovăz, laptele, banana, cacao, siropul de agave și praful de copt până obțineți o compoziție omogenă. Lăsați-o să stea timp de aproximativ 15 minute, până când ovăzul se umflă.
Turnați compoziția de ciocolată într-un vas termorezistent și întindeți uniform.
Deasupra așezați afinele.
Preîncălziți cuptorul la 175°C și coaceți timp de aproximativ 40 de minute, până când scobitoarea iese curată.

Se lasă la răcit, apoi se porționează și se scoate din vas. Puteți completa cu puțină înghețată.