VIDEO Prima fabrică de brânză din nuci caju din România funcționează la Timișoara. A devenit și cel mai mare producător de iaurt vegan. Au realizat 700.000 de produse în 2023 1 octombrie Ștefan Both 2 comentarii 7077 vizualizări
Singurul „vânător de albine” din România produce mierea de Iarbă Neagră: „Este o raritate. Reglează în organismul uman tot ce ţine de tranzit, de colon, de infecţii urinare, de glandă tiroidă, fiind foarte recomandată şi diabeticilor” 1 octombrie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Raport ECA: Uniunea Europeană urmează să îşi rateze obiectivul stabilit pentru 2030, când 25% din terenurile agricole din UE ar trebui să fie cultivate ecologic 30 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Premiile EUOrganic, ediția 2024: Bremen a primit distincția de cel mai bun oraș eco din Uniunea Europeană/Cel mai bun restaurant eco este Kalf & Hansen din Suedia 23 septembrie Filip Constantin 0 comentarii
Trei procesatori ecologici, ajunși în finala Premiilor EUOrganic/Distincțiile vor fi acordate luni, 23 septembrie, la Bruxelles 22 septembrie Filip Constantin 0 comentarii
Un magazin din Austria, un procesator de carne din Irlanda și o asociație agricolă din Spania își dispută titlul de cel mai bun retailer ecologic din Uniunea Europeană/Premiile EUOrganic vor fi acordate luni, 23 septembrie 18 septembrie Filip Constantin 0 comentarii
Trei restaurante, în finala Premiilor EU Organic acordate de Uniunea Europeană/Gala de premiere va avea loc pe 23 septembrie 6 septembrie Filip Constantin 0 comentarii
Mureş: Fermieri şi procesatori din 13 ţări, prezenți la Ibănești, la ediţia a doua a Festivalului European BIO şi al Tradiţiilor Locale / Prinţul Dimitrie Sturza, președinte de onoare al evenimentului 6 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ce sunt alimentele sustenabile și cum să le integrezi în dietă 2 septembrie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Festivalul European Bio revine în septembrie la Ibănești, Mureș / Polonia este țara invitată de onoare 29 august Redacția 0 comentarii
Trend crescător al agriculturii ecologice în Bihor – aproape 8.600 ha sunt certificate ecologic 27 august Redacția 0 comentarii
Tomate cultivate în România au obținut trei diplome, inclusiv un premiu 1, la Festivalul Tomatelor de la Bruxelles / Cultivatorii români participă cu bani din propriile buzunare: „Nu ne ajută nimeni” 26 august Adrian Popa 0 comentarii 1743 vizualizări
Studiu pe 10 ani: Gândacii de bălegar sunt folosiți pentru a curăța trei ferme din Noua Zeelandă 4 august George Mănescu 0 comentarii
3 metode de conservare a dovleceilor pentru iarnă încercate și recomandate de un producător de legume bio 29 iulie Cosmin Dragomir 1 comentarii 31616 vizualizări
O poveste de succes din agricultura bio din India a fost premiată în Portugalia. Un milion de fermieri de aici au adoptat agricultura biologică 23 iulie Redacția 0 comentarii
Vrei sa vinzi produse bio, dar nu știi de unde să începi? Iată pașii de urmat 16 iulie Redacția 0 comentarii
Cum să citești codul de pe oua și să afli de unde provin. De ce e preferabil să alegi ouăle bio 15 iulie Ioana Costescu 0 comentarii
Cum recunoști un produs bio. De ce sunt mai sănătoase și la ce să fii atent pe etichetă 13 iulie Redacția 0 comentarii
3 metode de conservare a tomatelor pentru iarnă încercate și recomandate de un producător de legume bio 11 iulie Cosmin Dragomir 0 comentarii 11838 vizualizări
Cum se contaminează produsele ecologice. Măsuri de protecție pentru a păstra producția ecologică și sănătoasă 3 iulie Redacția 0 comentarii
Agroland Business System de la Caransebeș are în plan să devină cea mai mare fabrică de furaje organice din România 26 iunie Redacția 1 comentarii
EXCLUSIV Anchetă DNA legată de certificarea, în fals, a unor livezi ca fiind ecologice / Doi inspectori au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăției 26 iunie Semeniuc Sorin 0 comentarii
„Bio”, „eco” și „organic”. Nu sunt același lucru. Cum faci diferența între produsele astfel etichetate 26 iunie Redacția 0 comentarii
INFOGRAFIC Suprafața cultivată ecologic din UE a ajuns la 10,5% din terenurile agricole, dar este încă departe de obiectivul pentru 2030 / România, printre codașe – a depășit ușor pragul de 5% 21 iunie Ioan Radu 0 comentarii
Agroland se pregătește să deschidă prima moară de furaje din România certificată organic / Grupul vrea să devină unul dintre marii producători de ouă bio din România 20 iunie Lavinia Liscan 0 comentarii 1728 vizualizări
Fermier cu valoare adăugată: Un fost director executiv, cu 78 de oameni în subordine, a devenit apicultor / Produce miere bio în propria mini fabrică și reprezintă România la evenimente internaționale de top 20 iunie Andreea Drăghici 6 comentarii 3729 vizualizări
In bio veritas? Cine produce cel mai mult vin biologic în lume. Liderii agriculturii bio 13 iunie Redacția 0 comentarii
Șase motive pentru care avem nevoie de agricultura ecologică / Franța își extinde în fiecare an producția bio 5 iunie Redacția 0 comentarii
Producător moldovean de grâu ecologic, inclusiv soiuri ancestrale, intrat pe piața românească: „Un produs ecologic este un produs de la natură. (…) Este pur așa cum dacii îl mâncau” / Caută parteneri locali care pun accentul pe calitate 3 iunie Angela Sabău 1 comentarii
Rațele alergătoare indiene, folosite în România ca alternativă la pesticide / Ruxandra Brad, designer de permacultură: Sunt foarte eficiente împotriva limacșilor / Păsările, folosite de familii și restaurante 28 mai Adrian Popa 1 comentarii 5761 vizualizări
Pentru a-și salva solul și albinele, un trib din SUA trece la agricultura regenerativă 25 mai Ioan Radu 0 comentarii
Ioan-Cosmin Herța, apicultor ale cărui produse au ajuns pe masa Papei, despre importurile din China și alte state: „Miere spălată” / Mierea adevărată e un medicament / „Nu poți să extinzi piața pe partea de ecologic, pentru că te lovești de pesticide!” 23 mai Andreea Drăghici 1 comentarii 2707 vizualizări
Agricultură pe mare: Într-o fermă plutitoare, un „tractor marin” recoltează și replantează alge marine care captează CO2 / Plantele, folosite la producerea de biocombustibil, biostimulatori, dar și în alimentația oamenilor 20 mai Redacția 0 comentarii
Startup-ul Clean Crop Technologies folosește o tehnologie cu plasmă pentru a trate semințele, ca alternativă la substanțele chimice 15 mai Redacția 0 comentarii
Director din MADR: Sectorul producţiei ecologice se numără printre cele mai dinamice domenii din UE şi din România 10 mai Redacția 0 comentarii
Bayer își propune să lanseze primul bioinsecticid pentru culturile arabile 4 mai Ioan Radu 0 comentarii
O familie care s-a întors din Belgia și-a făcut propriul solar în grădină, din dorința de a mânca sănătos / Ce sfaturi au pentru alți oameni interesați de un astfel de proiect bio 1 mai Andreea Drăghici 0 comentarii
Raport: Timiș este în fruntea județelor cu potenţial agricol ridicat, fiind primul ca suprafaţă agricolă – peste 693.000 de hectare / Locul doi la suprafața cultivată în regim ecologic 17 aprilie Redacția 0 comentarii
7 modalități prin care poți face cafeaua pe care o bei mai sănătoasă / Trebuie să alegi cu grijă ce pui în ea 16 aprilie Redacția 5 comentarii 5926 vizualizări
Mureş: Colinele Transilvaniei, experienţele gastronomice de la Cund şi staţiunea Sovata, finaliste în concursul Destinaţia Anului / Un restaurant care folosește ingrediente bio, produse local, în finală la „Experienţe gastronomice” 15 aprilie Redacția 0 comentarii
Un startup folosește microbi care mănâncă metan pentru a transforma gunoiul de grajd poluant din ferme în îngrășământ 9 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
EXCLUSIV Ce sunt vinurile bio/biodinamice/naturale/vegane? Ne explică specialiștii / Valentin Ceafalău, campion mondial la degustări în orb: „Vinul din pastile, o legendă urbană, un mit fals” 8 aprilie Cosmin Dragomir 0 comentarii 1043 vizualizări
VIDEO Oile înlocuiesc pesticidele și erbicidele la Pompei, în Italia / Erbivorele protejează situl arheologic de vegetația care crește 7 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
Agricultorii care au înlocuit pesticidele cu rațe: Păsările sunt crescute inclusiv pentru carne și ouă / Există crescători care duc rațele oriunde e nevoie de ele 4 aprilie Ioan Radu 1 comentarii 12736 vizualizări
Afectați de schimbările climatice, unii fermieri au apelat la metode agricole străvechi, precum agrosilvicultura / Acestea s-au dovedit a fi eficiente 1 aprilie Ioan Radu 0 comentarii
VIDEO Rațele, folosite în loc de pesticide de tot mai mulți fermieri / Păsările curăță de dăunători culturile de orez sau viile 30 martie Ioan Radu 0 comentarii 28819 vizualizări
Micii fermieri care au sărit peste intermediari și s-au conectat direct cu clienții lor / Este mult de muncă, profitul nu este garantat, dar satisfacțiile sunt mari / O fermă are angajate persoane vulnerabile, iar alta reduce risipa alimentară 27 martie Adrian Popa 5 comentarii 2047 vizualizări
VIDEO Satu Mare: Producătorul Allu se pregătește să folosească un vehicul de peste 120.000 de euro pentru a culege alune de pădure bio / Mașina compensează deficitul de forță de muncă 26 martie Adrian Popa 0 comentarii
STUDIU: Zațul de cafea ar putea fi răspunsul la contaminarea agriculturii cu un erbicid utilizat frecvent / Se estimează că șase milioane de tone de zaț sunt aruncate anual 26 martie Redacția 1 comentarii
Un nou studiu arată că în apropierea fermelor organice crește consumul de pesticide / Cercetătorii nu au încă o explicație pentru fenomen 25 martie Ioan Radu 3 comentarii 10864 vizualizări