Grupul Şerban Holding a semnat prima sa finanţare sindicalizată, în valoare de 73 de milioane euro 24 decembrie Redacția 0 comentarii
Crustaceele cu coaja delicată, o delicatesă de Crăciun în Spania, sunt ameninţate de schimbările climatice 24 decembrie Redacția 0 comentarii
Petrică Lucian, un tânăr păstor din Margina, Timiș, vrea să revină în sat după terminarea facultăţii 24 decembrie Redacția 0 comentarii
De la „esteții solitari” la „dependenții de cafea”. Șapte categorii de consumatori care frecventează barurile și cafenelele, potrivit unei cercetări de piață legat de consumul de cafea în Italia 24 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ajunul Crăciunului şi Crăciunul: Cât costă mesele festive în Bulgaria? 24 decembrie Redacția 0 comentarii
VIDEO Cum să aranjezi masa pentru Crăciun/ Chiar dacă folosim farfurii obișnuite ar fi bine să le așezăm corect, iar câteva decorațiuni și șervețele colorate vor crea atmosfera de sărbătoare 24 decembrie Redacția 0 comentarii
Ce să mănânci înainte și după mesele festive pentru a sprijini digestia, conform nutriționistului Tania Fântână / „Regula numărul unu ar fi să ne oprim din mâncat. Dacă putem” 24 decembrie Tania Fântână 0 comentarii
Istoria portocalelor în România, din cele mai vechi timpuri până la campioni la exporturi în comunism. Nici acum nu suntem departe, datorită portului Constanța, unde ajung multe nave încărcate cu banane, citrice, nuci exotice / Mărturii din Iașul interbelic: „Mai fiecare copil purta în buzunar o portocală, de la bunicul, pe care, din când în când o mirosea, o ducea la gură ca într-un sărut” 24 decembrie Cosmin Dragomir 0 comentarii
În ziua de ajunul Crăciunului, micul dejun constă în grâu fiert și turte, un obicei care ar putea fi precreștin. Există și alte preparate similate comune țărilor ortodoxe și catolice, chiar cu rădăcini lingvistice comune 24 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Dincolo de panettone și pandoro. Deserturi tradiționale italiene de Crăciun, practicate de secole sau chiar milenii. Seamănă între ele și au ca element comun fructele oleaginoase și fructe deshidratate, specifice iernii 23 decembrie Mihaela Găneț 1 comentarii
Ghidul cumpărăturilor de sărbători: Ce alimente să ai pe listă pentru un Crăciun sustenabil: Produse de sezon, pâine artizanală și băuturi locale 23 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Alcoolul are efecte diferite asupra adolescenților, tinerilor și vârstnicilor. Tania Fântână (nutriționist): În cazul celor mai tineri, dezvoltarea cerebrală este afectată, iar pentru vârstnici riscurile cresc odată cu interacțiunile medicamentoase (VIDEO) 23 decembrie Tania Fântână 0 comentarii
Povești culinare românești: De la brânza de julfă la scutecele lui Hristos: „Turtele de Crăciun sunt un aliment sacramental reprezentând spiritul grâului”/ „Julfa se face (o spun numai pentru cei care vor să rătăcească printre umbrele uneori urât mirositoare și fără gust ale trecutului) din sămânță de cânepă pisată” 23 decembrie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Tradiții culinare de Crăciun în Peninsula Iberică/ Ce au pe masă spaniolii și portughezii în aceste zile de sărbătoare 23 decembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Curiozități agrifood – 23 decembrie: Cum s-a născut celebra baghetă, pâinea cea mai populară în Franța 23 decembrie Redacția 0 comentarii
Propus pentru preluarea portofoliului la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului 23 decembrie Redacția 0 comentarii
Incidente în restaurante în Olt și Hunedoara/ Polițiștii au intervenit, iar hoții, respectiv agresorul au fost identificați și reținuți 23 decembrie Redacția 0 comentarii
Giurgiu: 200 de kilograme de carne de porc transportată în condiţii improprii într-un autocar, confiscată de polițiști 23 decembrie Redacția 0 comentarii
ANALIZĂ LA RAFT | Cu cât se vând cozonaciii în magazinele din București, înainte de Crăciun / Oferte sunt pentru toate buzunarele: de la 10,99 la 46,99 de lei / Nu lipsește nici Cozonacul Dubai, care se comercializează cu 33,99 lei 23 decembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Ceva dulce | Rețetă specială de Crăciun: Cozonac cu fructe uscate și dulceață de casă / Un desert de sărbătoare care se inspiră din tradițiile britanice 23 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
„Satul de pe Deal” și-a deschis porțile pentru toți cei care au vrut să se bucure de atmosfera sărbătorilor de altădată VIDEO 23 decembrie Angela Sabău 0 comentarii
Prețurile cafelei vor crește semnificativ în 2025. Acesta este rezultatul unui „perfect storm” al industriei globale de cafea, provocat de schimbările climatice, perturbările lanțurilor de aprovizionare și presiunile piețelor internaționale 23 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Program Kaufland de Crăciun 2024. Intervalul orar în care va fi deschis Kaufland pe 24, 25 și 26 decembrie 23 decembrie Redacția 0 comentarii
Recomandări de vinuri românești pentru masa de sărbători / Selecția lui Cezar Ioan, wine expert, pentru Crăciun și Revelion: „Am încercat să acopăr toate nevoile unei mese, de la un spumant până la un vin desert, vinuri albe și vinuri roșii” (VIDEO) 23 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Un TIR cu produse de panificaţie a luat foc, șoferul a reuşit să se evacueze și nu a necesitat îngrijiri medicale 23 decembrie Redacția 0 comentarii
Angajaţii Starbucks intră în grevă în tot mai multe oraşe americane, din cauza unui conflict legat de salarii 23 decembrie Redacția 0 comentarii
Analiză | Piața globală de creștere a porcilor, în 2024, a fost de 3151,2 milioane de dolari / America de Nord a dominat piața, cu 40% din veniturile globale / Europa a deținut o cotă de peste 30% din veniturile globale, dar regiunea Asia-Pacific are cea mai rapidă creștere, având și cea mai mare populație 23 decembrie Aura Alexa Ioan 1 comentarii
Aditivii alimentari din SUA versus UE/Diferență uriașă privind numărul substanțelor permise pe cele două continente 22 decembrie Redacția 0 comentarii
STUDIU: Invaziile de lăcuste amenință securitatea alimentară pentru milioane de oameni / Un roi de doar un kilometru pătrat poate consuma, într-o singură zi, hrană suficientă pentru 35.000 de oameni 22 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Chef René Frank, creatorul unui restaurant premiat cu două stele Michelin, vrea să schimbe limitele patiseriei clasice. A eliminat complet zahărul alb, ciocolata industrială și alte produse procesate din preparatele sale: „Preferăm să ne bazăm pe ingrediente naturale cu dulceață proprie, precum siropul de arțar, mierea, morcovii sau cartofii dulci” 22 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Serge Hercberg, profesor de nutriție la Sorbona și creatorul sistemului de etichetare Nutri-Score, despre principala amenințare la adresa sănătății alimentare a europenilor: „Nu este nici consumul excesiv de carne, zahăr sau sare și nu este vorba nici despre alcool sau îndulcitori” 22 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Supă slovăcească de ciuperci sau „hribovica”. Slovacii o consumau înainte de Crăciun, în perioada de post, când carnea era interzisă. Ingredientul principal erau ciupercile uscate, conservate în gospodăriile țărănești din satele unde aceștia locuiau 22 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Veselă și decorațiuni pentru masa de Crăciun / Le găsești în aceste zile în magazine / Sunt, de asemenea, un cadou frumos de pus sub brad 22 decembrie Redacția 0 comentarii
INS: Resursele totale de zahăr şi produse din zahăr au crescut în 2023 cu 186.000 tone 22 decembrie Redacția 0 comentarii
Restaurantul pe care Gordon Ramsay îl consideră „mai bun decât oricare dintre restaurantele mele”/ E la doar 3 ore distanță de Oradea (FOTO) 22 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Sportul disciplinează, dar alcoolul poate afecta performanța fizică. Ce efecte are consumul de alcool asupra corpului și cum putem găsi un echilibru sănătos? Răspunsul nutriționistului Tania Fântână (VIDEO) 22 decembrie Tania Fântână 0 comentarii
Bucătăria românească, în Top 25 Mondial / România urcă cinci poziții în clasamentul Taste Atlas / Ciorba rădăuțeană, printre cele mai apreciate preparate 22 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
RETROSPECTIVĂ 2024 | Agricultura României, „pârjolită” de secetă în 2024 22 decembrie Redacția 0 comentarii
Patru moduri în care cafeaua te poate ajuta să trăiești mai mult, potrivit unui dietetician / O ceașcă de cafea îți poate oferi mai mult decât un plus de energie 22 decembrie Angela Sabău 0 comentarii
Celebrul restaurant „Doi Cocoși” din București a fost demolat / În locul său va fi construit un ansamblu imobiliar 22 decembrie Redacția 1 comentarii
Gripa aviară a dus preţurile ouălor din SUA la maxime istorice, înainte de Crăciun 22 decembrie Redacția 0 comentarii
INTERVIU | Mircea Groza (arheolog culinar): „Porcul, găina, gâsca, legumele comune, brânza și altele din lapte de vacă sau oaie, îmbinate și asociate cu mult gust, rațional și foarte echilibrat – asta este gastronomia românească!” 22 decembrie Otilia Ignat 4 comentarii
Mic dejun special pentru ultima duminică dinainte de Crăciun: Omletă festivă cu somon afumat și avocado 22 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Care sunt riscurile dacă nu spălăm salata verde înainte de a o consuma / Experții în siguranța alimentară explică în ce fel ne poate afecta sănătatea 21 decembrie Angela Sabău 0 comentarii
Patiseriile și cofetăriile franceze, cele mai afectate de creșterea prețului la unt/ Mulți brutari au făcut compromisul de a înlocui untul cu margarina și de a reduce dimenisunea croissantelor / În Polonia, untul a devenit deja o problemă politică 21 decembrie Redacția Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Autoturism, intrat în vitrina unui magazin din Suceava / Şoferul a refuzat transportul la spital – FOTO 21 decembrie Redacția 0 comentarii
Nu ai timp sa gătești, dar vrei să ai o masă de Crăciun cu care să uimești pe toată lumea? Restaurantele din București vin cu variante exclusiviste: de la foie gras la mușchi de vită cu sos demi-glace / Ce poți mânca de Revelion, dacă mergi la un local din Capitală 21 decembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Premieră: Un medicament pentru pierderea în greutate va putea fi folosit și pentru tratarea apneei obstructive de somn 21 decembrie Redacția 0 comentarii
Piaţa Matache, afectată de un incendiu de amploare, rămâne deschisă, hala destinată vânzării de legume şi fructe fiind intactă, anunţă Primăria Sectorului 1 al Capitalei (VIDEO) 21 decembrie Redacția 0 comentarii