Armata italiană, solicitată să împuște 1.000.000 de mistreți / Producerea de carne în laborator, infracțiune de gradul doi, în statul Florida / Se apropie Grill Fest, cel mai mare eveniment de grătar și grill din estul Europei – Dr. Abraham, Analiza Pieței Porcului, Săptămâna 18

foto: pexels.com/mustafa türkeri

„Dragi cititori,

mai jos sunt prezentate câteva vești bune recente din industria creșterii porcului:

  • În ultimii ani am auzit doar despre consumul de carne falsă din Germania. Acum, chiar și acolo se pare că oamenii redescoperă carnea. Acest lucru este valabil cel puțin pentru achizițiile din gospodăriile private. Acestea au cumpărat mai multă carne, cârnați și carne de pasăre în primul trimestru al anului 2024, decât în aceeași perioadă a anului trecut. În general, cererea privată de carne a crescut cu aproape 3%.
  • Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a semnat un proiect de lege pentru a interzice vânzarea și producția de carne cultivată în acest stat. Proiectul de lege prevede că fabricarea, transportul, comercializarea sau vânzarea de carne cultivată constituie o infracțiune de gradul doi. Întreprinderilor li se pot revoca licențele și pot primi un ordin de oprire imediată a vânzărilor.
  • Departamentul pentru Agricultură și Alimentație din Utah a anunțat că va oferi până la 1 milion de dolari ca sprijin financiar pentru întreprinderile locale din domeniul alimentar și agricol prin intermediul Grantului pentru procesarea securității alimentare din Utah.
  • Universitatea de stat din Kansas a primit un milion de dolari din partea Fundației pentru cercetare în domeniul alimentației și agriculturii (FFAR), care a acordat un grant de 1 milion de dolari pentru dezvoltarea unor vaccinuri sigure și rapid de implementat împotriva pestei porcine africane. Subvenția de la FFAR este completată de fonduri în contrapartidă de la Elanco Animal Health, Biroul vicepreședintelui pentru cercetare al K-State, Kansas State University Innovation Partners și MEDIAN Diagnostics Inc. în valoare totală de 2.645.427 de dolari.”

Calendarul evenimentelor:

  • Expoziția internațională de produse alimentare CIBUS este un târg anual dedicat lumii diverse a produselor alimentare, care are loc la centrul expozițional Fiere di Parma din Parma. Numele CIBUS, derivat din cuvântul latin pentru „mâncare”, subliniază importanța centrală a târgului pentru sectorul alimentar. Cea de-a douăzeci și doua ediție se desfășoară pe parcursul a 4 zile, de marți, 07.05.2024 până vineri, 10.05.2024.
    • CTCE CHINA este un târg important în domeniul gastronomiei turistice, care are loc anual la Shanghai începând din 2012. Acronimul „CTCE” înseamnă „China International Aviation, Cruise and Railway Food & Beverage Exhibition”. CTCE China are loc pe parcursul a 3 zile, de joi, 09.05.2024 până sâmbătă, 11.05.2024.
    • IFEX Filipine este un târg anual de produse și servicii alimentare din Filipine și din Asia, care are loc la World Trade Center Metro Manila din Pasay. IFEX va avea loc timp de 3 zile, de vineri, 10. Mai până duminică, 12. Mai 2024.
    • Cea de-a doua ediție a Grill Fest, cel mai mare eveniment de grătar și grill din estul Europei, va avea loc la Lagoo Snagov, lângă București, România. Peste 200 de gratargii vor pregăti peste 100 de tone de carne pentru cei prezenți între 10 și 12 mai.

Italienii, șunca de Parma și mistreții

Prețul de referință al porcului în Germania a rămas neschimbat de peste 2 luni. Nivelul este bun, dar existau așteptări mai mari datorită evoluției de anul trecut.

Ieșirea companiei Vion de pe piața germană a lăsat niște porci în plus concurenței și a amânat necesitatea de a crește prețul de achiziție al porcilor. Decizia companiei olandeze a fost justificată, dar mediul din Olanda poate fi și mai rău pentru activitatea de sacrificare. Principala provocare este reprezentată de tratarea gunoiului de grajd, iar restricțiile de mediu ar putea determina o reducere cu 30-40% a efectivului de porci, conform estimărilor. Am văzut tot mai mulți porci din Olanda vânduți către abatoarele germane, datorită unui nivel de preț mai ridicat. Cum vor reacționa marile abatoare olandeze la reducerea numărului de porci? Vom vedea…

Miercurea trecută, prețul de referință din Germania a fost stabil, dar a arătat o tendință de creștere de 5 cenți, pe măsură ce vremea se îmbunătățește și Campionatul European de Fotbal se apropie. În același timp, vânzările de carne din Germania au fost afectate de o altă problemă.

Producătorii italieni de șuncă realizează vânzări anuale de aproximativ 1,7 miliarde de euro cu șunca de Parma. De aceea, Consorțiul pentru Prosciutto di Parma cere ca armata să fie desfășurată împotriva mistreților, care sunt vectori de răspândire a Pestei Porcine Africane ( PPA ), o maladie pentru care nu există tratament. În plus, ar trebui sporite resursele financiare pentru biosecuritate, capcane și garduri și ar trebui să fie mobilizați mai mulți vânători. În regiunea Emilia Romagna, care include și Parma, capitala producției de șuncă, s-au înregistrat până acum 105 cazuri de PPA la mistreți. Acest lucru afectează deja exportul de șuncă de Parma. Italia dorește să ucidă un milion de mistreți cu ajutorul armatei în următorii trei până la cinci ani, reducând astfel populația cu 60-80%.

Care este legătura dintre cele două probleme? De la recentele restricții impuse de PPA în Italia, producătorii tradiționali de șuncă cumpără mai puțină pulpă de porc din Germania, determinând o reducere a prețului acestui produs. Trebuie să înțelegeți cum procedează italienii.”

6 mai 2024, Dr.Abraham

Vezi prețurile europene la porci și purcei, C= carcasă; V= viu, în articolul postat de Dr. Abraham pe site-ul cooperativei de crescători de suine din Ungaria, Alföldi Sertés.

Tiberiu Abraham este director de vânzări la Alföldi Sertés.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *