Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi cei ai Romalimenta vor să colaboreze pentru a asigura un nivel ridicat de conformitate în sectorul produselor din carne, promovând în acelaşi timp o concurenţă loială între producători şi comercianţi, a anunţat vineri autoritatea de control, transmite Agerpres.
Conform sursei citate, discuţiile iniţiate de ANPC cu reprezentanţii structurilor asociative din diverse domenii a continuat, pe 22 noiembrie 2024, cu cei ai Federaţiei Patronatelor din Industria Alimentară – Romalimenta.
„În cadrul întâlnirii au fost abordate chestiuni legate de etichetarea corectă a produselor, a necesităţii existenţei, aşa cum prevede legislaţia în vigoare a etichetelor traduse în limba română pe toate produsele din import, cu atât mai mult cu cât se apropie perioada sărbătorilor de iarnă, un sezon de vârf comercial al anului”, se menţionează în comunicat.
Preşedintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, şi reprezentanţii Romalimenta au subliniat importanţa colaborării între autorităţi şi industria alimentară pentru a asigura o informare corectă a consumatorilor privind conţinutul şi originea produselor din carne şi a respecta normele privind starea termică a produselor comercializate şi modul în care pot fi evitate neconformităţile legate de comercializarea cărnii vrac sau ambalate.
De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a discutat despre colaborarea celor două părţi pentru definitivarea ghidului de bune practici în domeniul produselor din carne.
„Dialogul deschis şi colaborarea strânsă între ANPC şi reprezentanţii industriei alimentare sunt esenţiale pentru a garanta că drepturile consumatorilor sunt respectate şi că produsele de pe piaţă îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate şi siguranţă. Ne dorim ca acest parteneriat să aducă beneficii concrete pentru toţi consumatorii”, a afirmat Sebastian Hotca, preşedintele interimar al ANPC.
Conform sursei citate, ANPC şi Romalimenta vor continua dialogul pentru a identifica soluţii practice şi pentru a asigura un nivel ridicat de conformitate în sectorul produselor din carne, promovând în acelaşi timp o concurenţă loială între producători şi comercianţi.