Cremos, răcoritor și plin de aromă, frappé-ul cu cafea se prepară în doar câteva minute din lapte, gheață, zahăr și cafea. Este una dintre multele versiuni de cafea rece care se servesc vara. Perfect pentru a te răcori în zilele călduroase, se servește cu frișcă și câteva granule de cafea instant, pentru un plus de savoare. Mai jos metoda clasică italiană, maxim de rezultat cu minim de efort.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Ingrediente pentru 2 porții de cafè frappé
-
2 cești de cafea răcită
-
2 cești de lapte
-
2 linguri de zahăr, chiar mai puțin, în funcție de gustul personal
-
gheață – după gust
-
frișcă și granule de cafea – opțional, pentru decor
Procedeu
-
Prepară cafeaua și las-o să se răcească.
-
Pune într-un blender cafeaua, laptele, zahărul și o cantitate generoasă de gheață.
-
Mixează până obții o consistență cremoasă.
-
Toarnă băutura într-un pahar și decorează cu frișcă și granule de cafea. Dacă nu ai, e aproape perfectă și fără.
Ideal ca gustare de după-amiază sau ca mic dejun alternativ vara, un cafè frappé poate reprezenta și un moment de pauză sau de relaxare. Iar dacă nu vrem să exagerăm cu cofeina, aceeași plăcere – dar nu același efect – o dă și cafeaua decofeinată.
Citește și:
Cafea rece cu arome la alegere