China intenționează să dezvolte sectorul viticol cu ajutorul experților ungari, a subliniat Ministerul ungar al Agriculturii, într-un comunicat remis, marți, penru Agenția de Presă MTI, potrivit Rador Radio România.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Potrivit comunicatului, secretarul de stat Oszkár Ökrös l-a primit la Ministerul Agriculturii pe Feng Faui, guvernatorul prefecturii Ganzi din provincia chineză Sichuan. În cadrul întâlnirii, părțile au discutat despre aspectele privind relațiile agricole dintre Ungaria și provincia Sichuan, acordând o atenție deosebită participării experților ungari la dezvoltarea sectorului vitivinicol chinez.
Oszkár Ökrös a amintit că Ungaria a fost prima țară din Uniunea Europeană care a aderat la inițiativa chineză „One Belt One Road”, care oferă un cadru excelent pentru comerțul bilateral și cooperarea profesională. Aprofundarea relațiilor dintre cele două țări servește eficient politicii Ungariei de deschidere către Est, în special prin cooperare specifică cu diverse regiuni ale Chinei. Parteneriatele și relațiile de schimb dintre Ungaria și Prefectura Ganzi pot promova cooperarea în domeniul inovației, relațiile diplomatice și, pe termen lung, dezvoltările comune bazate pe proiecte. După cum a subliniat secretarul de stat, în prezent aproximativ 2.000 de studenți chinezi studiază în instituții de învățământ superior din Ungaria, iar interesul din partea părții chineze este în creștere.
Guvernatorul Feng Fagui a apreciat inovația și expertiza ungară, subliniind că Ungaria are cunoștințe și experiență atât de versatile în domeniul agriculturii încât poate contribui major la dezvoltarea regiunilor muntoase ale Chinei. Feng Fagui a subliniat, totodată, că – în opinia sa – există un mare potențial în transferul de soluții de producție ungare durabile și eficiente, în special pentru a stimula producția de struguri și vin a provinciei. Guvernatorul a solicitat cooperarea Ministerului ungar al Agriculturii pentru ca inginerii și experții ungari în viticultură și vinificație să participe la proiectele de dezvoltare provincială.
Datorită cooperării ungaro-chineze în creștere, se pot deschide noi piețe, oportunități de investiții și parteneriate tehnologice pentru actorii ungari din domeniile agriculturii, creșterii animalelor, turismului ecologic, producției de culturi agricole și agriculturii fotovoltaice (bazată pe energie solară), a subliniat Oszkár Ökrös, potrivit Ministerului Agriculturii.