Ca în fiecare vară, piața din Golful Persic se confruntă cu o cerere mereu în creștere de fructe proaspete de import. O piață pe care în general țările UE, lovite noile taxe vamale americane, pot căuta noi oportunități, dat fiind că actualmente cererea este onorată de producția de pe alte continente.
Potrivit lui Ali Murtaza, director general al companiei Maseera Trading, cererea continuă să crească de la un sezon la altul, iar originile fructelor importate pe această piață sunt foarte variate, scrie publicația de sector freshplaza.it. „În prezent, piața din Golful Persic manifestă o cerere ridicată pentru toate tipurile de fructe proaspete. Până acum am derulat programe de import pentru struguri din Australia, fructe cu sâmburi din Africa de Sud, mandarine din Maroc, Pakistan și Turcia, și pepeni verzi din Iran. De asemenea, consumul este în creștere pentru alte fructe provenite din diverse țări, precum India, Vietnam, Chile, Peru, Egipt și altele”, spune importatorul cu sediul în Dubai.
Prețurile se mențin la nivelul celor de anul trecut, ca medie
Consumul mare de fructe proaspete este cauzat, printre altele, de temperaturile ridicate din timpul verii în țările din Golf — care includ Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Qatar, Bahrain, Kuweit și Oman. „Ne pregătim pentru următoarea serie de programe. În această perioadă a anului, cererea pentru mango este foarte mare, iar noi am început deja să le importăm din India și Pakistan. Ne bazăm pe Africa de Sud pentru restul programelor noastre legate de citrice și pe Maroc pentru lămâi”, afirmă Murtaza.
Importatorul adaugă că prețurile fructelor s-au stabilizat în acest sezon: „Există ușoare creșteri pentru unele produse, în timp ce pentru altele prețurile au scăzut. Per ansamblu, prețurile sunt la același nivel ca anul trecut.”
Maseera Trading face parte din grupul pakistanez National Fruit, cu o experiență vastă de peste două decenii în dinamica piață comercială din Dubai. Compania importă peste 40.000 de tone de fructe pe piețele din Golf, precum și în țări vecine, cum ar fi Irakul și India, mai explică antreprenorul.