Alimentul nr.1 care ar putea preveni cancerul de colon / Un medic specializat în medicină regenerativă și longevitate spune că îl consumă zilnic pentru că este gustos, slab caloric și plin de nutrienți

afineleBUN Sursa foto: Pexels

Dacă mănânci o cană de afine pe zi, nu doar că ai putea trăi mai mult, dar ai și reduce riscul de a dezvolta boli comune. Acest lucru vine după ce, potrivit express.co.uk, un doctor a dezvăluit că el consumă zilnic afine pentru a preveni cancerul de colon și pentru a reduce colesterolul. Dar beneficiile acestui fruct nu se opresc aici.

Dr. Neil Paulvin, specialist în medicină regenerativă și longevitate, cu o experiență de peste 20 de ani, îi îndeamnă pe oameni să renunțe la obiceiurile nesănătoase dacă doresc o viață sănătoasă. Într-un articol pentru CNBC, acesta a scris despre alimentul pe care ar trebui să îl consumăm mai des: „Afinele sunt unul dintre alimentele pe care le consum zilnic pentru a-mi promova longevitatea. Sunt gustoase, sărace în calorii și bogate în vitamine și antioxidanți care protejează corpul de infecții, asemenea unei armuri.”

Acest aliment are efect prebiotic și reduce inflamația intestinală

Doctorul a explicat că el consumă afine în diverse moduri: cu iaurt, în smoothie-uri sau ca gustare de sine stătătoare. El a subliniat că „afinele au un efect prebiotic care reglează bacteriile, reduce inflamația intestinală și poate ajuta la prevenirea cancerului de colon.”

Vezi detalii

Acest aliment poate reduce riscul de boli cardiovasculare

„Deoarece afinele sunt bogate în fibre solubile, acestea ajută la eliminarea bilei din intestine, precum și a substanțelor precum acizii grași, sărurile, metalele și bilirubina — o substanță rezultată din descompunerea celulelor roșii din sânge. Acest proces poate reduce colesterolul rău și poate diminua riscul de boli cardiovasculare.”

Acest aliment este benefic și pentru creier și ochi

Fructul este, de asemenea, recunoscut pentru conținutul său ridicat de antioxidanți care ajută la protejarea celulelor sănătoase, la prevenirea daunelor suplimentare și la repararea ADN-ului. Afinele sunt bogate în antocianine, antioxidanți care le conferă culoarea albastră. Pe lângă beneficiile pentru celule, acestea sprijină sănătatea creierului, ochilor și inimii, o cană de afine oferind 16% din necesarul zilnic de vitamina C.

Acest aliment poate întârzia îmbătrânirea mentală

Pentru cei care merg la sală, doctorul a menționat că afinele pot ajuta la reducerea leziunilor musculare și a durerilor, o cană de afine oferind 24% din necesarul zilnic de vitamina K, esențială pentru sănătatea oaselor și coagularea sângelui.

Într-un studiu pe mai mult de 16.000 de persoane, s-a descoperit că afinele și căpșunile pot întârzia îmbătrânirea mentală cu până la doi ani și jumătate. Cercetările arată că fibrele, vitaminele, mineralele și antioxidanții din afine ajută la reducerea inflamației și a factorilor de risc suplimentari pentru diabetul de tip 2 și bolile cardiovasculare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *