Veronica Lupu, administratorul afacerii cu dulceață de fructe și legume, nu renunță la ceea ce face. Cu toate astea, ea a recunoscut că afacerea nu e profitabilă. „Supraviețuim pentru că ne place ceea ce facem”, a declarat ea pentru G4Food.
Veronica precizează că afacerea este una de familie. „Am început în urmă cu câțiva ani, când fiica mea și-a dorit să facă și altceva în afara jobului. Între timp, lucrurile s-au schimbat. Ea nu se mai poate implica, nemaiavând timp liber. Așa că am rămas să mă ocup eu împreună cu sora mea”, a menționat ea.
Veronica a făcut procesare încă de la început. „Avem un mic laborator de procesare a legumelor și fructelor”, a afirmat ea.
Tot procesul tehnologic se desfășoară manual. „Procesam doar fructe și legume proaspete, deci lucrăm doar atunci când se coc fructele”, a adăugat Veronica.
Alte tipuri de dulceață „deosebită” poate fi cea cu ardei iute, nuci verzi și sau chiar cea cu ceapă roșie
Ea nu a accesat fonduri europene, iar în viitor nu vede această posibilitate. „Nu am accesat fonduri europene și nici nu cred ca vom accesa”, a mai adăugat Veronica.
Pentru ea, cea mai mare provocare este aceea de a crea dulcețuri naturale gourmet. Și-au dorit foarte mult să producă dulcețuri deosebite, lucru care le-a și ieșit, după cum a afirmat Veronica.
Printre produsele pe care le vinde se numără și dulceața de smochine cu nuci și oțet balsamic, cea de cireșe amare, căpșuni cu busuioc. Alte tipuri de dulceață „deosebită” poate fi cea cu ardei iute, nuci verzi și sau chiar cea cu ceapă roșie.
Sursa foto: Veronica Lupu/ Colaj G4Food