Bune practici în etichetare şi în utilizarea aditivilor alimentari în industria panificaţiei, solicitate de ANPC/La sediul instituţiei a avut loc o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor operatorilor economici din industria de panificaţie

Utilizarea aditivilor alimentari, tema de discuție la întâlnirea ANPC Foto: Dreamstime
Reprezentanţii industriei de panificaţie au fost încurajaţi să adopte bune practici în etichetare şi în utilizarea aditivilor alimentari, pentru a respecta cerinţele europene şi naţionale şi pentru a câştiga încrederea consumatorilor, în cadrul unei întâlniri între conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi membrii ai asociaţiilor din industria de panificaţie, transmite Agerpres.
Potrivit unui comunicat al ANPC, la sediul instituţiei a avut loc o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor operatorilor economici din industria de panificaţie, ROMPAN şi ANAMOB. „Discuţiile s-au axat pe consilierea operatorilor economici din acest sector şi pe clarificarea modului de respectare a prevederilor legale aplicabile, în special Regulamentele UE nr. 1169/2011 şi nr. 1129/2011, referitoare la produsele de panificaţie şi patiserie comercializate”, arată sursa citată.

Etichetarea corectă, una dintre temele principale

Printre temele abordate s-au aflat: etichetarea corectă a produselor conform Regulamentului 1169/2011, care impune furnizarea de informaţii clare despre ingrediente, alergeni şi valori nutriţionale; utilizarea aditivilor alimentari în conformitate cu Regulamentul 1129/2011, care stabileşte lista şi condiţiile de utilizare a acestora în produsele alimentare; creşterea transparenţei în relaţia cu consumatorii prin oferirea de informaţii complete şi verificabile despre produsele comercializate.
Preşedintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a reiterat angajamentul instituţiei de a colabora activ cu operatorii economici şi asociaţiile de profil pentru a crea un mediu economic corect şi competitiv. „Respectarea legislaţiei este esenţială nu doar pentru protecţia consumatorilor, ci şi pentru consolidarea încrederii în industria alimentară din România. Vom continua să oferim suport şi consiliere operatorilor economici, dar şi să monitorizăm atent respectarea normelor în vigoare”, a declarat oficialul ANPC.
De asemenea, reprezentanţii ROMPAN şi ANAMOB au evidenţiat preocupările şi provocările întâmpinate de membrii asociaţiilor, subliniind dorinţa comună de a îmbunătăţi standardele din industrie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *