Lactatele favorizează mucusul și tusea? / Alergologii și specialiștii în imunologie spun că doar persoanele cu alergii au astfel de probleme după ce mănâncă lactate

lactateBUN Sursa foto: Pexels

Specialiști în imunologie clinică și alergologie, de la Australasian Society of Clinical Immunology and Allergy, au studiat lactatele și răspunsul organismului uman la consumul acestora și, potrivit allergy.org.au, au concluzionat că  doar persoanele cu alergii se pot confrunta cu rinoree (scurgeri nazale – mucus) sau tuse, după ce mănâncă aceste alimente.

Alergia la lapte sau cazeină: cauze și simptome

Umflarea buzelor, gurii, limbii, feței sau gâtului. Reacții ale pielii, cum ar fi urticarie, erupție cutanată sau piele roșie, cu mâncărimi. Congestie nazală, strănut, nas care curge, mâncărimi la ochi, tuse sau respirație șuierătoare

Ce este mucusul?

Mucusul este format din apă, sare, proteine ​​și enzime care ajută la captarea germenilor și a particulelor de murdărie și este produs de celulele din nas, sinusuri și plămâni. Enzimele antibacteriene și anticorpii din mucus protejează de infecție recunoscând germenii, astfel încât aceștia să poată fi îndepărtați de către restul sistemului imunitar.

Ce cauzează o creștere a mucusului?

Prea mult mucus este, de obicei, cauzat de infecții sau alergie, lucruri ce pot face ca nasul să curgă sau să picure în partea din spate a gâtului (picurare post-nazală). Poate declanșa tuse, durere în gât și o voce răgușită.

Mucusul gros și uscat poate irita gâtul și este greu de curățat. Această problem este mai frecventă la persoanele în vârstă și este întâlnită, în special, în climatele uscate, interioare. Se poate agrava cu aer condiționat, încălzire, deshidratare și unele medicamente.

Unii oameni cred că atunci când beau lapte, gâtul lor are probleme, iar mucusul devine mai gros și mai greu de înghițit. Cercetările au arătat că acest lucru nu se datorează faptului că organismul produce mai mult mucus. Ar putea fi din cauza texturii fluidului, așa cum se întâmplă cu alte lichide de aceeași grosime.

Laptele provoacă infecții ale urechii medii?

Laptele nu provoacă infecții ale urechii medii, care sunt frecvente la copiii mici, mai ales dacă au rinită alergică (febra fânului). Rinita alergică poate provoca umflarea nasului și în jurul deschiderii canalului urechii. Acest lucru poate împiedica drenajul adecvat al urechii.

Copiii cu alergie la laptele de vacă (lactate) pot avea mai des infecții ale urechii medii. Acest lucru se datorează faptului că toți copiii cu alergii alimentare (cum ar fi lactatele) sunt mai susceptibili de a avea rinită alergică și alte alergii.

Produsele lactate declanșează astm sau rinită alergică?

Astmul și rinita alergică sunt declanșate, în mod normal, atunci când polenul, acarienii, mucegaiul sau alergenii (de la animale) sunt inhalați. Produsele lactate rareori declanșează astm bronșic sau rinită alergică. Când o fac, pot apărea alte simptome de alergie, cum ar fi urticarie, umflarea gâtului sau a limbii sau o scădere a tensiunii arteriale.

Studiile au arătat că produsele lactate nu au niciun efect asupra cantității de aer pe care plămânii o pot reține și rareori declanșează simptome de astm. Când oamenii raportează că tușesc după ce au băut lapte rece, de obicei, acest lucru este generat de inhalarea aerului rece în timp ce beau. Când laptele este încălzit, de obicei, nu există tuse.

O persoană cu rinită alergică și astm ar trebui să continue să consume lapte?

Produsele lactate sunt o sursă importantă de calciu și alte minerale necesare creșterii/menținerii și oaselor și dinților puternici. Eliminarea laptelui de vacă dintr-o dietă poate limita opțiunile și poate afecta negativ nutriția.

Pentru majoritatea persoanelor cu astm bronșic sau rinită alergică, restricțiile dietei (eliminarea lactatelor), nu aduce, de regulă, beneficii și chiar pot distrage atenția de la evitarea altor alergeni. Dacă se crede că evitarea laptelui de vacă este necesară, consultați un alergolog/nutriționist pentru sfaturi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *