Curiozități agrifood – 20 august: De ce mănâncă unii asiatici cu bețișoarele?

TN SITE- G4Food - De ce mananca asiaticii cu betisoarele colaj foto g4food.ro

În esență, bețișoarele cu care mănâncă o parte din populația Asiei au fost adoptate din motive sărăcie. Mai exact, ele au început să se răspândească în China după anul 1600 a.C., când un boom demografic a obligat populațiile să facă economie de resurse în general și de alimente în special.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Din acest motiv, mâncarea gătită și apoi servită era foarte mărunțită, pentru a reduce porțiile dar și a accelera procesul de gătire. În acest context, bețișoarele, deja existente, au început să câștige mult teren și au prevalat asupra oricărui alt instrument: și pentru că se adaptau la mâncarea în bucățele foarte mici, dar și pentru că erau ieftine și ușor de făcut – era suficientă o ramură de bambus.

În prezent, sunt preferate oricăror alte tacâmuri în tot sud-estul Asiei: China, Japonia, Taiwan, Tailanda, Vietnam, Singapore, Corea. Mai nou, în afara de bambus, se fac și din metal, os, fildeș sau chiar plastic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *