Publicația Eater: Da, poți găti peștele din conservă în conserva sa. E practic și nu te va ucide

peste, conserva, gatit, peste la conserva Sursa foto: Pexels/Nadin Sh

Kayla Moreno a căutat o rețetă simplă pentru a o împărtăși pe TikTok și și-a amintit de un post văzut anterior despre „oysters redneckefeller,” o variantă a „Oysters Rockefeller”, transmite publicația Eater.

Rețeta presupunea adăugarea de sos picant, suc de lămâie, usturoi și parmezan într-o conservă de stridii afumate, apoi coacerea întregului conținut în conservă. Postarea sa a devenit virală, atrăgând 6,5 milioane de vizualizări și numeroase comentarii, unele referitoare la posibilele riscuri ale gătirii în conserve din cauza plasticului BPA (bisphenol A) inclus de acestea.

@homesteadservices @Pepper Belly Pete #zippyzapsauce #oystersrednackafeller #smokedousters ##campfireoysters #😎💯👍😂☀️💣💣💣💣💣🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥 ♬ Heavy country music with strong blues color – New Air

Dr. Bryan Quoc Le, expert în știința alimentelor, explică faptul că conservele pot rezista la temperaturi ușor mai mari decât punctul de fierbere al apei, dar nu sunt concepute pentru gătit pe termen lung. „Plasticul alimentar din căptușeala interioară antirugină a cutiilor poate rezista la perioade scurte de căldură (aproximativ 150 de grade Celsius)”, a explicat el.

Vasco Motta de la marca portugheză José Gourmet menționează că mulți mari producători gătesc peștele direct în conservă. El precizează că marca lor folosește linii de conserve fără BPA, conform reglementărilor UE.

În concluzie, găsirea unui echilibru în utilizarea conservelor pentru gătit este esențială, iar utilizarea acestora pentru preparate ocazionale este comparabilă cu încălzirea mâncărurilor în recipiente de plastic la microunde.

Moreno, care deține contul Good Vibes Cooking, a continuat să posteze variante de rețete cu conserve și a adus din nou conservele în atenția publicului, deschizând noi posibilități culinare și redescoperind farmecul lor în prezentarea preparatelor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels/Nadin Sh

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *