Studiu pe 10 ani: Gândacii de bălegar sunt folosiți pentru a curăța trei ferme din Noua Zeelandă

gandaci de balegar, studiu, ferme, curatare Sursa foto: Pexels/Stef Vanbroekhoven

Gândacii de bălegar au un impact semnificativ asupra a trei proprietăți din zona orașului Katikati, Noua Zeelandă, ca parte a unui studiu de 10 ani pentru gestionarea dejecțiilor animale, transmite publicația NZ Herald.

Introduși de Lawrie Donald, fostul șef al organizației de mediu Project Parore, acești gândaci descompun bălegarul, îmbunătățesc ciclul nutrienților, creșterea plantelor și suprimă paraziții. Gândacii de bălegar endemici din Noua Zeelandă, care trăiesc în pădurile native, nu consumă deșeurile animalelor de pășunat. Cu toate acestea, gândacii importați din climate similare, precum cel mediteranean, sud-african și din America Centrală, fac acest lucru.

Gândacii de bălegar se îngroapă sub bălegarul vacilor, procesând rapid dejecțiile și îmbunătățind permeabilitatea solului, reducând astfel scurgerea de substanțe și E. coli în cursurile de apă. Această inițiativă este susținută de Dr. Shaun Forgie, fondatorul Dung Beetle Innovations, care crește și furnizează opt varietăți de gândaci, cu dimensiuni între 10 și 25 mm.

Șase colonii de câte 1.000 de gândaci sunt active pe trei proprietăți locale. Acești gândaci lucrează în schimburi, activi atât ziua, cât și noaptea, asigurând gestionarea dejecțiilor pe tot parcursul anului.

Rod Calver, proprietarul unei ferme de vite de 20 de hectare, a observat îmbunătățiri semnificative datorită activității gândacilor, menționând o aerare mai bună a solului și reducerea efectelor dejecțiilor vacilor. Rick Burke, un alt fermier, a integrat gândacii de bălegar în strategia sa de gestionare a mediului pe proprietatea sa de 300 de hectare, îmbunătățind sănătatea solului și calitatea apei. Eforturile sale au dus la îmbunătățirea evaluărilor privind sănătatea cursurilor de apă, demonstrând impactul pozitiv al gândacilor asupra mediului.

Studiul își propune să demonstreze beneficiile pe termen lung, ecologice și economice ale gândacilor de bălegar, contribuind la practici agricole mai durabile.

Citește și Profesorul din Zimbabwe transformat în crescător de viermi / Bărbatul are, pentru prima dată în viață, o casă și o mașină

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *