Doctor: Studiez longevitatea de mai bine de 20 de ani și acesta este singurul mineral pe care ar trebui să îl consumați mai puțin pe măsură ce îmbătrâniți

medic, longevitate, mineral, fier Sursa foto: Pexels/Marcus Aurelius

Pe măsură ce îmbătrânim, nevoile noastre de nutrienți se schimbă și, în timp ce unii nutrienți necesită un aport mai mare, alții ar trebui consumați mai puțin. Dr. Sanjeev Goel, expert în longevitate și CEO al companiei Peak Human, explică faptul că îmbătrânirea duce la o funcționare mai puțin eficientă a celulelor și la creșterea numărului de radicali liberi, necesitând o dietă bogată în antioxidanți (care se găsesc în fructe, legume, cafea și ceai verde). Vitaminele B, în special folatul și vitamina B12, sunt esențiale pentru celule și ar trebui să fie prioritare, potrivit lui.

În schimb, Dr. Goel subliniază că nutrientul de care avem nevoie mai puțin pe măsură ce îmbătrânim este fierul. Femeile aflate în postmenopauză, în special, au nevoie de mai puțin fier datorită încetării menstruației, care a cauzat anterior pierderi de fier. Atât la bărbați, cât și la femei, excesul de fier poate apărea odată cu înaintarea în vârstă, ducând la inflamații, ulcere și probleme de sănătate potențial grave, cum ar fi insuficiența organelor. Femeile cu vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani ar trebui să consume zilnic 18 miligrame de fier, cantitate care scade la 8 miligrame după 50 de ani. Pentru bărbații adulți, recomandarea rămâne la 8 miligrame pe zi.

Este neobișnuit să obțineți prea mult fier doar prin alimentație; riscul provine în primul rând din supraconsumul de suplimente de fier. Alimente precum lintea, peștele, tofu, carnea de vită, ouăle și spanacul nu trebuie evitate de teama excesului de fier. În schimb, se recomandă citirea atentă a etichetelor suplimentelor.

Dr. Goel afirmă că alimentele bogate în nutrienți sunt mai bune pentru longevitate decât suplimentele, care ar trebui să fie utilizate doar pentru a umple lacunele dietetice. Consultarea unui nutriționist sau a unui dietetician autorizat poate ajuta la adaptarea unei diete pentru a răspunde nevoilor specifice legate de îmbătrânire.

Principiile de bază ale unei alimentații sănătoase rămân consecvente: prioritizarea alimentelor integrale bogate în nutrienți și reducerea la minimum a alimentelor ultraprocesate.

Citește și „Sunt cardiolog, iar acesta este fructul de vară pe care îl recomand pentru sănătatea inimii” / Reduce stresul oxidativ și inflamația

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels/Marcus Aurelius

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *