Înghețată de casă / O modalitate perfectă de a te răcori vara, într-un mod sănătos

ice-cream-pixabay

Dacă este vară, atunci automat căutăm să ne răcorim cât mai mult. Pentru că zilele astea au fost cele mai fierbinți din ultima perioadă, dorim să-ți recomandăm niște rețete fresh. Poate că de multe ori obișnuiești să consumi înghețată. Probabil o cumperi din diverse locuri, dar te-ai gândit s-o faci singur acasă? Iată câteva rețete de înghețată de casă de care te poți bucura:

Înghețată de vanilie

Se începe cu baza din ouă. Zahărul are și el rol în formarea cremozității cremei, așa că țineți cont de acest aspect. Și dacă puneți doar 100 g în loc de 150 sau chiar 200 g, să vă așteptați ca înghețata să creeze cristale de gheață, potrivit savoriurbane.com.

Păstaia de vanilie se taie în două pe lung și se scot semințele. Laptele se pune într-un vas și se adaugă vanilia (semințele și păstaia tăiată) și se fierbe.

Între timp, gălbenușurile se bat cu zahărul până formează o spumă și apoi la rotația cea mai mică a mixerului se adaugă treptat laptele fiert.

Crema astfel obținută se pune la fiert pe aburi până se îngroașă un pic. Se așază castronul peste o oală în care fierbe puțină apă și se amestecă cu un tel. Trebuie să ajungă la 70-72°C (temperatura la care se gătesc gălbenușurile și se distruge salmonella). Nu o lăsați mai mult, pentru că ouăle se vor coagula! După răcire se mută în frigider.

După ce se scoate din frigider se mai bate odată cu mixerul. Separat, se bate și frișca naturală (bine răcită la frigider și ea). În bolul în care se află crema de ouă se adaugă treptat frișca cu ajutorul unui tel sau al unei spatule.

Se omogenizează ouăle cu frișca și se obține compoziția de înghețată care poate fi pusă la congelat. Se amestecă tot la 30 de minute, până îngheață de tot. Dacă nu se amestecă, se vor forma cristale de gheață.

Înghețata de vanilie se poate servi și cu diverse sosuri, de fructe, de ciocolată sau cu sos caramel.

înghețată de casă, vară, simplu, sănătos
Sursa foto: Pixabay

Înghețata de ciocolată

Ciocolata se rupe în bucățele și se topește într-un castron așezat pe baie de aburi sau la microunde. Oul întreg și gălbenușurile se bat cu zahărul până obținem o spumă. Se pune spuma pe baie de aburi și se amestecă cu grijă să nu se prindă, până se dizolvă zahărul. Pudra de cacao se diluează într-un un pic de lapte pentru evitarea formării de cocoloașe și apoi se diluează cu restul laptelui. Se adaugă la compoziția de ouă. Dacă, totuși, mai sunt cocoloașe, puteți strecura pudra de cacao cu laptele printr-o sită, mai aflăm de la aceeași sursă.

Compoziția de înghețată de ciocolată se mai lasă un pic pe aburi și se amestecă cu un tel. Ultima adăugată este ciocolata topită.

Se trage vasul deoparte și se lasă la răcorit până la temperatura camerei, iar apoi se dă la rece, în frigider (măcar 2 ore).

Când baza de înghețată de ciocolată s-a răcit, se bate și frișca naturală – și ea trebuie să fie foarte rece, de la frigider. Frișca naturală întotdeauna se ține la rece, în frigider, cel puțin 6 ore înainte de utilizare.

înghețată de casă, vară, simplu, sănătos
Sursa foto: Pixabay

Înghețată de mascarpone cu lămâi

Punem pe foc mic laptele amestecat cu zahărul pudră și îl fierbem până se topește tot zahărul, apoi îl lăsăm să se răcească, potrivit lauraadamache.ro.

Separat, mixăm puțin mascarponele și apoi adăugăm treptat amestecul rece de lapte cu zahăr. Mixăm până la omogenizare și adăugăm sucul de lămâie. Amestecăm până la omogenizare.

Punem înghețata de mascarpone într-un vas de inox și o introducem în congelator. Pentru o înghețată foarte fină, o amestecăm din 30 în 30 de minute timp de 2 ore ca să nu se formeze gheață.

înghețată de casă, vară, simplu, sănătos
Sursa foto: Pixabay

Înghețată de portocale

Pentru început, toate ingredientele, cu excepția zahărului, trebuie să fie reci. Păstrăm portocalele, laptele și smântâna lichidă în frigider cu minim 2-3 ore înainte de a începe prepararea, potrivit lauraadamache.ro.

Punem zahărul, coaja de portocală și sucul de portocale în robot și mixăm, la viteză medie, aproximativ 1 minut. Adăugăm laptele și smântâna lichidă naturală și amestecăm cu lingura până când obținem o compoziție omogenă.

Punem compoziția de înghețată de portocale într-un vas metalic și îl punem în congelator. La fiecare 30 de minute, scoatem vasul din congelator și mixăm înghețata aproximativ 1 minut la viteză maximă. Continuăm acest proces la fiecare 30 de minute timp de 3-4 ore.

Servim înghețata cu puțină ciocolată neagră și, dacă dorim, cu câteva cubulețe de coajă de portocală confiată.

înghețată de casă, vară, simplu, sănătos
Sursa foto: Pixabay

Înghețată de banane

Această rețetă de înghețată se face super ușor și din foarte puține ingrediente, transmite blog.boromirmarket.ro. După ce ai tăiat bananele în bucățele, trebuie să le acoperi cu folie alimentară și să le lași în congelator timp de 1 oră. Scoate bucățile și dă-le la blender împreună cu laptele până când obții o textură fină și netedă. Înghețata ta este gata de servit!

înghețată de casă, vară, simplu, sănătos
Sursa foto: Pixabay

Înghețată de cafea

Într-un bol mic pune apa și cafeaua instant, apoi amestecă astfel încât să se dizolve granulele de cafea. Mixează într-un alt bol smântâna rece pentru a forma o frișcă fermă. Pune peste frișcă laptele condensant și cafeaua dizolvată în apă și mixează până când se încorporează toate ingredientele. Opțional poți adăuga ciocolată neagră zdrobită pentru a obține o armonie de arome și texturi, aflăm de pe blog.boromirmarket.ro.

înghețată de casă, vară, simplu, sănătos
Sursa foto: Pixabay

Vrei ceva și mai ușor de atât?

Nu uita de rețetele simple, care sunt la îndemâna oricui! Ai nevoie doar de un fruct, precum pepenele și un băț de înghețată. Taie-l în forma dorită și pune-l la congelator. Astfel, vei obține o înghețată de pepene delicioasă, și care nu necesită mult timp.

De asemenea, ai un iaurt simplu sau cu fructe în frigider? Scoate-l de acolo, pune un băț de înghețată în el și lasă-l ceva timp la congelator. După aceea, îți poți savura înghețata aromată în liniște sau alături de cei dragi pe care îi poți surprinde cu acest preparat!

Sursa foto: Pixabay

Citește și: Cele mai neobișnuite arome de înghețată din lume: usturoi, creveți sau hrișcă (g4food.ro)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *