Peste 12 milioane de hectare de terenuri agricole au fost abandonate în SUA între 1986 și 2018, arată un studiu / Cercetătorii au identificat în ce s-au transformat

terenuri agricole, abandonate, sua, fermieri Sursa foto: Pixabay/Bingo_UK

Aproximativ 12,3 milioane de hectare de terenuri agricole din SUA au fost abandonate începând cu anii 1980, potrivit unei noi analize. Studiul, publicat în Environmental Research Letters, oferă o privire detaliată asupra unor terenuri cu un imens potențial economic și de mediu – terenuri care, scriu cercetătorii, au fost abandonate cu o rată de peste 500.000 de hectare pe an între 1986 și 2018, transmite Washington Post.

Analiza a folosit date din satelit și informații despre terenurile de cultură de la Departamentul Agriculturii din SUA pentru a cartografia terenurile de cultură abandonate și cât timp au fost scoase din uz.

Cele mai mari schimbări au avut loc în jurul acviferului Ogallala, ale cărui ape subterane irigă părți din Colorado, Kansas, Nebraska, New Mexico, Oklahoma, Dakota de Sud, Texas și Wyoming, și care a început să se usuce din cauza pompării excesive și a secetei. Alte zone extinse abandonate au fost localizate în jurul statului Mississippi, pe coasta Atlanticului, în Dakota de Nord, în nordul statului Montana și în estul statului Washington.

Soarta fostelor terenuri cultivate a variat. Aproximativ jumătate (53%) s-au transformat în pajiști și pășuni, în timp ce 18,6% au devenit terenuri cu arbuști și păduri. Alte terenuri agricole abandonate au devenit zone umede (8,4%) și terenuri nevegetate (4,6%), în timp ce o parte din restul terenurilor nu au putut fi clasificate.

Studiul nu s-a axat pe motivele pentru care fermierii au încetat să mai folosească terenurile cultivate. Dar cercetătorii au raportat că mai puțin de 20% din terenurile abandonate au fost înscrise în programul USDA Conservation Reserve, care plătește fermierii pentru a retrage din producția agricolă terenurile sensibile din punct de vedere ecologic care sunt expuse riscului de eroziune a solului, de pierdere a habitatului sau de reducere a calității apei.

Acest lucru i-a surprins pe cercetători. „O mare parte din presupuneri au fost că aceste foste terenuri cultivate se suprapun foarte mult cu programele oficiale de conservare”, a declarat într-un comunicat de presă Tyler Lark, cercetător asistent la Centrul pentru durabilitate și mediu global de la Universitatea Wisconsin-Madison, coautor al studiului. „Dar am văzut că sunt aproape în întregime bazine distincte”, a adăugat el.

Înțelegerea locului unde se află terenurile de cultură abandonate va permite cercetătorilor să analizeze modul în care aceste terenuri ar putea fi mai bine utilizate, spun cercetătorii. „Este de așteptat ca abandonarea terenurilor de cultură pe care o identificăm aici să persiste”, scriu ei.

Citește și Pentru a-și salva solul și albinele, un trib din SUA trece la agricultura regenerativă

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *