VIDEO | Rețetele Juanitei | Dip de fasole cu usturoi și două feluri de ceapă/ Preparatul perfect pentru post – cină, gustare, prânz la pachet sau doar o poftă de ceva bun

video-retetele-juanitei-dip-de-fasole-cu-usturoi-si-doua-feluri-de-ceapa Foto: G4Food

În zilele de post de dinaintea Crăciunului fasolea e un aliment de bază în dieta românilor. Se prepară iahnie, supă, ciorbă, în tocănițe cu legume sau ca fasole bătută, hummus etc.

Pentru zilele în care gătim o oală mare de fasole, mai rămâne ceva și vrem să facem o variație, iată un dip de fasole ușor de preparat și foarte gustos.

Cum preparăm dip-ul de fasole

Într-un blender se pune fasolea rămasă, câteva linguri de ulei, sare, piper și 1-2 căței de usturoi curățați, spălați și uscați (în funcție de gust și de cantitatea de fasole puneți 1 sau 2, să fie picant, dar nu trebuie dată o pronunțată aromă de usturoi).

Se blendează bine până ajunge ca o pastă untabilă. Nu trebuie să fie nici prea tare, dar nici să curgă.

O punem într-un castron de servit și preparăm ceapa caramelizată în ulei și opțional, o lingură de pastă de roșii sau o linguriță de boia de ardei. Așezăm ceapa caramelizată peste fasole, lăsând loc pe margine pentru un cerc de ceapă prăjită, crocantă (o puteți căli în ulei, tocantă mărunt sau să o cumpărați gata prăjită de la  supermarket). Decorați faolea exact înainte de a o servi pentru a nu se înmuia ceapa prăjită.

Serviți dip-ul de fasole cu cele două texturi de ceapă împreună cu pâine prăjită, bucățele de lipie și chiar nachos crocant. Nu uitați nici de murături!

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *