Irish Eggs – Mic dejun irlandez cu ouă și cartofi / Un preparat sățios, bogat în nutrienți, ideal pentru zilele grele de muncă

Irish eggs- rețetă mic dejun ouă cu cartofi FOTO: allrecipes.com

Ouăle sunt printre cele mai complete alimente din punct de vedere nutritiv. Conțin proteine de înaltă calitate, vitamine din complexul B, vitamina D și minerale esențiale pentru energie și sănătatea organismului. În plus, sunt sățioase și ajută la menținerea unei greutăți echilibrate, fiind ideale pentru micul dejun sau pentru o masă rapidă, dar hrănitoare. În această rețetă inspirată din bucătăria irlandeză, sunt combinate ouă cu legume și cartofi, pentru un preparat simplu, gustos și consistent, perfect pentru întreaga familie, arată allrecipes.com.

Ingrediente (4 porții)

  • 2 linguri unt
  • 6 cartofi, curățați și tăiați felii
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 1 ardei gras verde, tăiat cubulețe
  • 6 ouă, bătute
  • Puțină sare, piper, după gust

Mod de preparare

  1. Topește untul într-o tigaie mare, la foc mediu spre mare.
  2. Adaugă cartofii, ceapa și ardeiul verde. Sotează până când cartofii se rumenesc frumos.
  3. Încorporează ouăle bătute ș condeimentate, apoi gătește amestecând ușor până când ouăle se întăresc și devin cremoase.
  4. Servește preparatul cald, ideal alături de pâine prăjită sau o salată proaspătă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *