10 cele mai bune opțiuni de paste cu conținut ridicat de proteine pentru o masă satisfăcătoare / Știai că există paste de fasole, cu năut, paste de Edamame sau paste cu linte?

paste, mancare, paste cu rosii cherry Sursa Foto: Pexels.com

Necesitatea de a adăuga mai multe proteine în dietă este pentru toată lumea, nu doar pentru persoanele care sunt conștiente de carbohidrați sau pentru persoanele care sunt vegetariene și care încearcă să găsească modalități de a se asigura că consumă cantitatea potrivită de proteine.

Pastele bogate în proteine, adesea îmbogățite cu proteine vegetale, sunt o modalitate excelentă de a vă spori aportul de proteine fără a face compromisuri în a vă răsfăța cu paste din când în când, relatează Health.com.

Multe dintre varietățile de paste bogate în proteine abordate aici încorporează proteine vegetale, cum ar fi fasolea, mazărea și lintea, care sunt proteine pe care Ghidul dietetic pentru americani pune accentul pe proteinele vegetale dense din punct de vedere nutritiv.

Fie că urmăriți să vă creșteți aportul de proteine în scopul creșterii masei musculare sau pur și simplu căutați să creați mese mai echilibrate din punct de vedere nutrițional și bazate pe plante, veți găsi paste bogate în proteine care se aliniază cu obiectivele dumneavoastră.

Tipuri de paste cu conținut ridicat de proteine

Pastele bogate în proteine sunt o forță nutritivă care conține mai multe proteine decât pastele standard. Pastele tradiționale sunt făcute cu făină de grâu și oferă de obicei aproximativ 7 grame (g) de proteine într-o porție de 2 uncii.

Pentru a purta mențiunea „bogat în proteine” pe eticheta unui produs, pastele trebuie să ofere 20% sau mai mult din valoarea zilnică de proteine pe porție. Acest lucru este echivalent cu cel puțin 10 grame de proteine pe porție.

„Bogat în proteine” nu poate fi menționat în mod explicit pe fiecare tip de paste din această selecție. Cu toate acestea, fiecare dintre ele furnizează 10 g de proteine sau mai mult. Examinați cu atenție datele nutriționale și etichetele ingredientelor pentru a face alegerea ideală care se aliniază cu cerințele și preferințele dumneavoastră nutriționale.

1. Paste din soia

Pastele din soia sunt făcute din boabe de soia, care sunt cunoscute pentru conținutul lor de proteine de înaltă calitate și pentru o tonă de beneficii pentru sănătate. Calitatea proteinelor din soia este comparabilă cu cea a proteinelor din laptele de vacă și ouă – utilizate în mod obișnuit ca standarde de referință. În special, pastele din soia oferă un conținut impresionant de 22-25 g de proteine pe porția de 2 uncii.

Pastele din soia enumeră de obicei soia ca unic ingredient, deși unii producători includ apă în formulările lor.

Cercetările indică faptul că proteinele din soia pot îmbunătăți masa și forța musculară. Soia oferă și alte avantaje potențiale, cum ar fi ameliorarea bufeurilor, întârzierea declinului cognitiv și scăderea colesterolului. Cercetătorii atribuie aceste beneficii componentelor nutriționale ale boabelor de soia și anume conținutul lor de proteine, grăsimi polinesaturate și izoflavone (un compus vegetal).

2. Paste cu Edamame

Edamame sunt, în esență, boabe de soia în păstăile lor verzi, recoltate la o maturitate de aproximativ 80%. Pastele făcute cu edamame au un profil nutrițional similar cu cel al pastelor din soia. Acestea se mândresc cu 22-25 g de proteine la o porție de 2 uncii.

Aceste paste bogate în proteine au ca unic ingredient, de obicei, edamame. Unii producători adaugă fasole mung sau făină de fasole mung la pastele edamame.

3. Paste de năut

Năutul, cunoscut și sub numele de fasole garbanzo, este cunoscut pentru gustul său de nucă și pentru versatilitatea culinară extinsă. Pastele de năut sunt o altă alegere populară pentru cei care caută o opțiune de paste bogată în proteine. Se prepară fie cu năut, fie cu făină de năut ca ingredient principal.

Unele mărci pot adăuga alte ingrediente la pastele lor de năut, cum ar fi tapioca, amidon de mazăre sau făină de linte. În funcție de marcă, o porție de 2 uncii poate avea între 11 și 15 grame de proteine.

Mai mult, năutul este plin de nutrienți cruciali care susțin sănătatea generală, cum ar fi fierul, magneziul și potasiul. Consumul de năut are un impact pozitiv asupra sănătății cardiovasculare, a gestionării zahărului din sânge și a bunăstării intestinelor.

4. Paste de fasole

Printre exemplele de fasole folosite pentru a face alte tipuri de paste bogate în proteine se numără fasolea neagră, fasolea lupin și fasolea fava. Unii producători de paste vor amesteca și aceste tipuri de fasole. La pastele pe bază de fasole pot fi adăugate și alte ingrediente, inclusiv amidon de tapioca, făină de floarea-soarelui și gumă de xantan (un aditiv pentru îngroșarea și stabilizarea produsului).

Conținutul de proteine în cadrul acestei categorii se întinde de obicei între 12-28 g pe porție de 2 uncii. Fasolea furnizează, de asemenea, fibre, un nutrient nedigerabil al alimentelor vegetale care este important pentru sănătatea digestivă și pentru gestionarea glicemiei și a colesterolului.

În plus, fasolea furnizează nutrienți necesari pentru o stare de sănătate bună, cum ar fi diverse vitamine B (cu excepția B12) și minerale. De asemenea, ele oferă fitochimicale, compuși vegetali cu beneficii pentru sănătate. Integrarea fasolei într-un model alimentar bazat pe plante poate contribui la îmbunătățirea sănătății inimii și digestive și a metabolismului, conform cercetărilor.

5. Paste de linte verde

Lintea, împreună cu fasolea și mazărea, fac parte din familia de plante Fabaceae. Sunt o sămânță comestibilă în formă de lentilă care vine într-un spectru de culori.

Pastele din linte verde folosesc de obicei făină de linte verde ca ingredient principal. Unele mărci pot adăuga alte ingrediente, cum ar fi făină de mazăre verde, făină de orez brun sau făină de quinoa. Aceste paste verzi bogate în proteine oferă 11-14 g de proteine pe porție.

La fel ca fasolea, lintea este plină de fibre, nutrienți și compuși care promovează sănătatea, cum ar fi antioxidanții. Cercetările arată că un consum regulat de linte poate proteja împotriva diferitelor boli, cum ar fi diabetul, cancerul și bolile de inimă.

6. Paste cu linte roșie

Pastele din linte roșie sunt de obicei făcute cu făină de linte roșie, unele mărci încorporând doar apă ca ingredient suplimentar. O porție de 2 uncii din aceste paste cu conținut ridicat de proteine de culoare roșie oferă o cantitate substanțială de 14-16 g de proteine.

La fel ca pastele de linte verde și toate tipurile diferite de paste menționate aici, pastele de linte roșie sunt disponibile într-o gamă largă de forme de paste pentru a se potrivi preferințelor dumneavoastră culinare.

7. Paste cu mazăre verde

Recunoscută pentru formele lor mici și rotunde, mazărea verde sau mazărea de grădină este o altă alegere populară de leguminoase pentru crearea de paste bogate în proteine. Pastele din mazăre verde sunt făcute cu mazăre verde sau făină de mazăre verde. Unele mărci pot adăuga alte ingrediente, cum ar fi apă sau praf de usturoi. Pastele de mazăre verde oferă 11-12 g de proteine pe porție.

La fel ca alte leguminoase, mazărea este plină de nutrienți esențiali și compuși care se laudă cu efecte antioxidante și antiinflamatorii. Cercetările indică faptul că includerea mazărei în alimentație poate ajuta la reglarea efectelor sindromului metabolic. Această afecțiune se caracterizează prin niveluri neregulate ale lipidelor din sânge și ale zahărului, tensiune arterială ridicată și obezitate.

8. Paste cu mazăre galbenă

Pastele de mazăre galbenă, distincte de pastele de năut, sunt făcute din mazăre galbenă și este important de reținut că, deși aceste leguminoase au o formă mică și rotundă similară, ele diferă în ceea ce privește compoziția nutritivă. Năutul tinde să aibă cantități mai mari de anumiți nutrienți, cum ar fi magneziu, potasiu și acid folic. Pe de altă parte, mazărea galbenă are un conținut ușor mai mare de proteine și fier.

Pastele din mazăre galbenă nu sunt disponibile la fel de mult ca alte soiuri de paste bogate în proteine. Mărcile care le produc folosesc de obicei doar mazărea galbenă ca ingredient principal. Savurând o porție de 2 uncii de paste cu mazăre galbenă vă poate oferi 12 g de proteine.

9. Paste din grâu cu proteine

Pastele tradiționale sunt confecționate din făină de grâu, dar unele mărci îmbunătățesc conținutul de proteine al pastelor pe bază de grâu prin încorporarea unor ingrediente bogate în proteine. Aceste adaosuri pot cuprinde o combinație de ingrediente precum concentratul de proteine din soia, linte, năut și făină de fasole lupin.

Conținutul de proteine dintr-o porție de 2 uncii de astfel de sortimente de paste de grâu bogate în proteine variază între 10-24 grame.

10. Paste cu ouă

Pastele cu ouă, un favorit clasic, amestecă în mod tradițional ouăle cu făină de grâu. În cele mai multe cazuri, conținutul de proteine al pastelor cu ouă obișnuite se aliniază îndeaproape cu cel al pastelor tradiționale de grâu.

Cu toate acestea, există câteva mărci care oferă paste cu ouă cu conținut ridicat de proteine. Aceste opțiuni de specialitate încorporează de obicei ouă sau albușuri de ou, împreună cu făină de grâu și pudră proteică. În consecință, pastele cu ouă bogate în proteine oferă un conținut remarcabil de proteine, variind între 15-24 de grame pe porția de 2 uncii.

Pastele cu ouă pot fi o opțiune excelentă pentru persoanele care nu preferă sau nu tolerează pastele pe bază de leguminoase.

O scurtă trecere în revistă

Lumea pastelor cu conținut ridicat de proteine oferă o gamă variată de opțiuni pentru a satisface diverse nevoi și preferințe alimentare. Indiferent dacă căutați să vă măriți aportul de proteine, să respectați un plan alimentar specific sau să explorați noi orizonturi culinare, există o varietate de paste care să vă satisfacă obiectivele.

Este esențial să rețineți că aceste opțiuni de paste variază nu numai în ceea ce privește ingredientele și profilurile nutriționale, ci și în ceea ce privește gustul și textura. Așadar, nu ezitați să încercați diferite tipuri pentru a descoperi cel care se potrivește palatului dumneavoastră și vă satisface pofta de paste, hrănindu-vă în același timp organismul.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *