O antrenoare de fitness recomandă cea mai bună și rapidă rețetă pentru a-ți pregăti un bol de alimente sănătos și hrănitor, în zilele reci, de iarnă / Poți folosi pui, porc sau vită, alături de orice legume ai prin frigider

Daniela Arnăutu 17 februarie 0 comentarii 9444 vizualizări
bol sanatosBUN Sursa foto: Pexels

O strategie simplă îți permite să  pregătești o masă hrănitoare și sățioasă,  în doar câteva minute, atunci când ai prefera să te cuibărești pe canapea cu mâncare de la restaurant.

Lunile de iarnă sunt dificile pentru cei care încearcă să urmeze un stil de viață sănătos. Chiar și ca antrenor personal de fitness, explică Stephanie Mansour, potrivit today.com, vremea rece mă face, adesea, să poftesc la mâncare reconfortantă și un program super încărcat nu îmi lasă mult timp sau energie pentru a pregăti mese sănătoase.

Ce ingrediente să conțină bolurile sănătoase, pentru zilele reci de iarnă

„Această rețetă este soluția mea pentru acele luni lungi de iarnă, asigurându-mă că mănânc o masă hrănitoare și sățioasă, fără să fie necesar să merg la cumpărături sau să fac planificări dinainte.

Îmi place să fac aceste boluri de iarnă în zilele reci. Sunt sățioase, interesante, gustoase și pline de proteine și nutrienți. Îmi place să le consider ca pe o artă pe care o construiesc! Pot folosi orice fel de cereale, proteine, legume și condimente vreau, în funcție de cum mă simt în ziua respective și de ceea ce am în frigider. În acele zile în care comanda de mâncare de la restaurant este mult prea tentantă, păstrează în minte această idee de masa, fără rețetă  strictă: orez brun, pui tăiat cubulețe, fasole și legume, pentru un bol delicios”, spune antrenoarea de fitness Stephanie Mansour.

Alege un tip de cereală, ca bază a bolului sănătos

De obicei, atunci când comanzi un bol de la un restaurant, îți dau un tip de cereală ca bază. Așa și acum, când ți-l prepari singur: alege ce preferi, fie că este orez brun sau quinoa, și păstrează o porție deja gătită în frigider. Poți folosi și paste proteice, cum ar fi paste din linte sau paste din năut sau conopidă rasă,  dacă vrei să incluzi mai multe legume. Adaugă aproximativ o porție din baza aleasă, astfel încât să umple fundul bolului.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


În bolul sănătos, de iarnă, adaugă proteine, animale sau vegetale

Opțiunile sunt nelimitate când vine vorba de proteinele pe care le poți adăuga în bolul tău. Oricare tip de pui funcționează: piept de pui, pui tăiat cubulețe, pui la rotisor, pui ras, fâșii de pui. Sau poți folosi porc, carne tocată de vită, pește sau curcan. Dacă ești vegetarian sau vrei să ai o dietă mai orientată spre plante, poți folosi fasole neagră, năut sau linte, pe care le scurgi și le clătești, sau poți folosi tofu sau tempeh. Poți găti și condimenta aceste proteine oricum îți place – nu există o variantă greșită!

În bolul sănătos de iarnă adaugă ce legume ai în frigider

De obicei, folosește legumele pe care le ai în frigider. Dar dacă te pregătești din timp, prăjește  varza de Bruxelles, cartofi dulci, broccoli sau conopidă pentru a le avea la îndemână. Când ești pe fugă poți folosi legume congelate, pe care le încălzești la microunde. Dacă nu vrei un bol cald, poți tăia roșii, castraveți și spanac, ca legume.

Asezonează bolul tău cu grăsimi sănătoase și condiment

Folosirea unor condimente precum sare de mare, piper, fulgi de ardei iute sau usturoi poate face bolul mai picant și mai interesant. Și vorbind despre adăugarea unui gust mai intens, pe lângă sau în loc de condimente, poți folosi sos de bufalo, sos teriyaki, dressing pentru salate sau marinate, pentru a adăuga varietate. Adăugarea unei grăsimi sănătoase în bol poate ajuta la sațietate. Incluzând ceva precum o treime de avocado, fâșii de migdale sau semințe, poți adăuga textură și gust suplimentar bolului tău, ceea ce face ca masa să fie mult mai satisfăcătoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *