Prepară varza după metoda japoneză și nu vei regreta / Pentru această rețetă ai nevoie doar de patru ingrediente

Petrescu Camelia 17 februarie 0 comentarii 17772 vizualizări
sursa foto: Freepik sursa foto: Freepik

Varza începe să capete atenția și aprecierea pe care o merită. După ce mult timp nu i-a fost recunoscut rolul de ingredient în salatele dulci, această legumă cruciferă are o textură plăcută și crocantă, este bogată în nutrienți și are o aromă ușor piperată, perfectă pentru diverse preparate, scrie Mashed.

Cum să gătești varza

Din fericire, tot mai mulți oameni încep să recunoască potențialul verzei. Dar poate da dependență cu adevărat? Acesta este, de fapt, scopul verzei yamitsuki, o rețetă japoneză care câștigă rapid teren în SUA. O vei găsi în restaurante din orașe ca New York sau Los Angeles, iar preparatul se remarcă printr-o aromă profundă de umami, atât de intensă încât este adesea numită „shio kabetsu”, adică „varză sărată”. Totuși, „yamitsuki” este numele care se potrivește cel mai bine, semnificând „dependență”. În Japonia, acest fel de mâncare este prezent în barurile izakaya, fiind servit cu berea.

Varza yamitsuki nu este gătită, ci pregătită cu un minim de condimente, având o asemănare cu salata de varză, în funcție de cum este preparată. De exemplu, unele rețete renunță la zahăr și adaugă un strop de oțet de mere, transformând-o într-o variantă mai simplă și mai acrișoară. Dacă ai varză proaspătă în cămară, ai deja ingredientul principal pentru yamitsuki. Modul de preparare este extrem de simplu, necesitând doar câteva ingrediente de bază: sare, usturoi și ulei de susan.

Ingredientele pentru varza yamitsuki

Pentru cea mai simplă variantă a acestei rețete care dă dependență, începe prin a tăia varza în bucăți mici și dă-i sare. Las-o câteva minute așa, astfel încât să devină mai moale. Apoi rade usturoi peste varza sărată și adaugă un strop de ulei de susan prăjit și semințe de susan prăjite. Amestecă totul cu mâinile.

Deși acest preparat are deja o aromă destulă de umami, unii bucătari adaugă bulion de pui, MSG (monoglutamat de sodiu) sau ambele. Pasta conferă mai multă savoare, dar dacă preferi o variantă vegetariană, bulionul de roșii este o alternativă bună.

Aceasta este rețeta de bază, dar o poți prepara după bunul plac. De exemplu, morcovii rași ar adăuga o notă dulce, echilibrând aromele intense, iar ceapa tăiată subțire ar întări și mai mult gustul de umami. Astfel, varza yamitsuki poate deveni un preparat versatil și extrem de savuros, ușor de adaptat în funcție de preferințele tale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *