Un ten frumos și fără intervenții chirurgicale? Măști faciale cu ingrediente alimentare mai puțin uzuale, pe care ți le poți face singur acasă

măști faciale, ingrediente neobișnuite, acasă Sursa foto: Pixabay

De multe ori poate ne-am întrebat cum ar trebui să procedăm pentru a avea un ten curat, cu aspect tânăr, și fără intervenții chirurgicale. Dacă ți-aș spune că multe din alimentele mai puțin obișnuite pe care le consumi iți pot oferi masca perfectă pentru tenul tău, m-ai crede? Nu te invit să mă crezi, ci să încerci următoarele măști faciale, din produse naturale.

Iată câteva idei de măști pe care ți le poți face singur acasă, conform www.self.com:

Fulgi de ovăz:

Ovăzul măcinat îl puteți cumpăra sau îl puteți face acasă. Cum? Amestecați ovăz laminat până devine făină. Acesta poate îmbunătăți uscăciunea pielii și blochează umiditatea. De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii. Acestea calmează mâncărimea și iritația pielii.

Mască de fulgi de ovăz

Avantajele potențiale:
– Reduce roșeața și/sau iritația.
– Crește umiditatea.

Pașii:
1. Combinați 1/4 cană de apă caldă cu 1/2 cană de fulgi de ovăz coloidal.
2. Aplicați amestecul pe față.
3. Lăsați să acționeze timp de 15 minute.
4. Clătiți cu apă caldă.

Miere de Manuka:

Este un ingredient natural antimicrobian și antiinflamator. Poate reduce roșeața și iritarea. De asemenea, mierea ajută la exfoliere și menține pielea hidratată. Mierea brută este preferată. Aceasta poate conține mai multe proprietăți benefice, inclusiv antioxidanți suplimentari.

Mască Manuka

Avantajele potențiale:
– Reduce roșeața și/sau iritația.
– Crește umiditatea.
– Exfoliază pielea.

Pașii:
1. Aplicați un strat subțire de miere de Manuka pe pielea umedă.
– Mierea de Manuka este produsă de albine care polenizează florile tufișului Manuka din Noua Zeelandă.
– Are mai multe beneficii antibacteriene decât mierea tradițională.
2. Lăsați masca să acționeze timp de 15 minute.
3. Clătiți ușor cu un produs de curățare hidratant.

Zahăr brun:

Mască exfoliantă cu zahăr brun

Avantajele potențiale:
– Crește umiditatea.
– Exfoliază pielea.

Pașii:
1. Amestecați 2 linguri de zahăr brun cu 2 linguri de ulei de cocos.
2. Aplicați amestecul pe față cu mișcări circulare blânde.
3. Lăsați masca să acționeze timp de cinci minute.
4. Spălați cu apă caldă.

Ceai verde:

Mască de ceai verde

Avantajele potențiale:
– Reduce roșeața și/sau iritația.
– Crește umiditatea.

Pașii:
1. Amestecați 1 lingură de ceai verde matcha, 1 lingură de miere crudă și 1 lingură de bicarbonat de sodiu.
2. Adăugați suficientă apă pentru a face o pastă.
3. Aplicați pasta pe față.
4. Lăsați să acționeze timp de 15 minute.
5. Clătiți cu apă caldă.

Ciocolată:

Mască de ciocolată reconfortantă

Avantajele potențiale:
– Crește umiditatea.
– Exfoliază pielea.
– Are un miros plăcut de ciocolată.

Pașii:
1. Combinați ingredientele:
– 3 linguri de cacao neîndulcită sau pudră de cacao.
– 1 lingură de smântână.
– 2 lingurițe de miere crudă.
– 1/4 cană de lapte.
2. Amestecați până obțineți o pastă.
3. Aplicați pasta pe față.
4. Lăsați să acționeze timp de 10-15 minute sau până se usucă.
5. Clătiți cu apă caldă.

Avocado:

Mască hidratantă cu avocado

Avantajele potențiale:
– Reduce roșeața și/sau iritația.
– Crește umiditatea.
– Exfoliază pielea.

Pașii:
1. Amestecați 1/2 avocado copt (piure), 1 linguriță de miere crudă și 1 linguriță de iaurt simplu.
2. Aplicați amestecul pe față.
3. Lăsați masca să acționeze timp de 15 minute.
4. Clătiți cu apă caldă.

Turmeric:

Într-un articol anterior am relatat despre utilizările turmericului. Conform eva.ro , acest condiment se poate folosi inclusiv în procesul de creare de măști pentru față. Iată una dintre aceste măști:

Mască exfoliantă cu făină de năut și turmeric

Beneficii:
– Făina de năut exfoliază pielea.
– Turmericul curăță profund, deblochează porii și elimină celulele moarte.

Pașii:
1. Amestecă părți egale de făină de năut și turmeric.
2. Depozitează pudra într-un borcan cu capac.
3. La fiecare utilizare:
– Ia o linguriță de amestec.
– Aplică pe fața umezită.
– Masează delicat câteva minute.
– Clătește cu apă călduță.
4. Folosește o linguriță uscată pentru a evita degradarea amestecului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *