Cachapas-urile venezuelene sunt niște turte de mălai, de porumb. E nevoie pentru a le prepara doar de făină de porumb prefiartă, apă și sare și boabe de porumb dulce fiert.
Nu e nevoie de știință sau pricepere deosebită pentru a le găti, mai ales cu umplutura atât de simplă, care se face cu așa-numitul queso guayanés sau queso de mano (brânză proaspătă moale).
Dacă nu găsiți acest tip de brânză puteți folosi o brânză albă, proaspătă, care se topește bine, cum ar fi mozzarella sau un caș proaspăt.
Ingrediente (pentru 2 persoane)
-
230 g porumb dulce pentru aluat
-
1 ou mediu
-
65 ml lapte
-
20 g făină de porumb prefiartă sau mălai prefiert
-
20 g unt (pentru aluat)
-
Brânză moale, după gust
-
Unt pentru a găti cachapas-urile
Preparare cachapas-uri venezuelene
-
Într-un blender sau robot de bucătărie, amestecăm laptele, oul și porumbul dulce fiert, mixând bine până obținem un aluat cât mai fin.
-
Adăugăm făina de porumb/ mălaiul și untul, mixăm până când totul este bine omogenizat, apoi lăsăm compoziția la odihnit într-un bol acoperit cu folie alimentară, timp de aproximativ 30 de minute.
-
După acest timp, încălzim o tigaie la foc mediu cu puțin unt. Când s-a topit, turnăm un polonic din compoziție astfel încât să acopere baza tigăii.
-
Coacem la foc mediu până apar bule la suprafață și se desprinde complet de tigaie. Cu ajutorul unei spatule, întoarcem pe partea cealaltă.
-
Apoi, ca la o quesadilla, punem pe jumătate din cachapa felii de brânză și pliem cu ajutorul spatulei.
-
Gătim până când este aurie pe ambele părți, o scoatem din tigaie și o servim fierbinte.
Cu ce se pot servi cachapas-urile venezuelene
Cachapas-urile seamănă puțin cu clătitele, puțin cu quesadillas și puțin cu arepas, dar au o identitate proprie, mai ales datorită acestei umpluturi cu brânză, la care, dacă doriți, puteți adăuga un sortiment cu gust mai intens. De asemenea, ca și la quesadilla sau tacos putem pune peste brânză și carne, tocată sau gătită, sos picant sau de roșii etc.