Acestea sunt cele trei alimente pe care un expert în longevitate le-a eliminat din dieta sa pentru a trăi mai mult / Medicul a reușit să își îmbunătățească vârsta biologică cu 15 ani prin schimbări simple

Redacția 28 martie 0 comentarii 3421 vizualizări
cremvurști ieftini ce contin cremvurstii alimente ultraprocesate Sursa foto: Pixabay

Conștientizarea importanței unei alimentații sănătoase este din ce în ce mai mare. Progresele cercetării, apariția unor noi produse pe piață și o mai bună înțelegere a alimentelor au făcut ca oamenii să fie mult mai informați atunci când își stabilesc obiceiurile alimentare, scrie ABC.

În acest context, rolul medicilor este esențial, nu doar pentru tratarea problemelor de sănătate, ci și pentru prevenirea acestora. De aceea, sfaturile lor nutriționale, bazate pe studii științifice, sunt foarte importante. Un exemplu în acest sens este Dr. Eric Verdin, un specialist în biologia îmbătrânirii.

Acesta a demonstrat că, prin eliminarea a trei alimente din dieta sa mediteraneană, a reușit să își reducă vârsta biologică cu aproximativ 15 ani. Ceea ce surprinde cel mai mult este faptul că aceste alimente sunt extrem de populare în dieta multor oameni.

Reducerea vârstei biologice

Dr. Verdin conduce Institutul Buck, specializat în studiul procesului de îmbătrânire, și analizează modalitățile prin care se poate prelungi starea de sănătate, menținând facultățile care se deteriorează odată cu trecerea timpului. Potrivit acestuia, factori precum stilul de viață, alimentația, exercițiile fizice și somnul influențează semnificativ longevitatea.

Timp de zece ani, și-a monitorizat starea de sănătate și a făcut schimbări importante, precum servirea cinei mai devreme pentru a prelungi perioada de post alimentar.

Astfel, deși are 68 de ani, a reușit să își reducă vârsta biologică la un interval de 48-53 de ani. Unul dintre factorii-cheie a fost dieta sa echilibrată, bazată pe:

  • Carbohidrați complecși

  • Grăsimi sănătoase

  • Proteine de calitate

Planul său alimentar include fructe și legume, cereale integrale, leguminoase, nuci și semințe, precum și proteine slabe, cum ar fi peștele.

Cele trei alimente eliminate din dietă

  1. Alimente ultraprocesate
    Inspirat de scriitorul gastronomic Michael Pollan, Dr. Verdin a decis să evite alimentele ultraprocesate, care conțin cantități mari de grăsimi, zahăr sau sare și puține fibre.
    Numeroase studii au demonstrat că o dietă bogată în produse ultraprocesate este asociată cu peste 30 de afecțiuni, inclusiv obezitate, cancer și depresie.

  2. Sucurile de fructe
    Deși consumă multe fructe proaspete, expertul evită sucurile de fructe, deoarece acestea au cantități ridicate de zahăr și pierd fibra naturală a fructelor.
    Nivelurile crescute de zahăr din sânge pot duce la prediabet sau diabet, iar lipsa fibrelor afectează digestia și sănătatea intestinală.

  3. Alcoolul
    În trecut, Dr. Verdin obișnuia să bea un pahar de vin aproape în fiecare seară. Totuși, în timpul pandemiei de COVID-19, a observat că fără alcool dormea mai bine și avea mai multă energie în timpul zilei.
    În plus, numeroase studii au demonstrat că alcoolul este a treia cauză principală a cancerului evitabil, ceea ce l-a determinat să îl elimine complet din dieta sa zilnică.

Prin eliminarea acestor trei alimente, Dr. Verdin a reușit să își îmbunătățească starea de sănătate și să își reducă vârsta biologică cu până la 15 ani. Schimbările în dietă, combinate cu un stil de viață activ și un somn de calitate, pot avea un impact semnificativ asupra longevității și a calității vieții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *