Un strop de ulei, zero risipă: secretul tonului RIO Mare Filod’olio

ton-ulei-masline-echilibrat Sursa foto: RIO Mare

RIO Mare filod’olio ton cu un strop de ulei de masline – calitatea ridicată și gustul inconfundabil al tonului Rio Mare în ulei de măsline este obținută prin folosirea cantității ideale de ulei de măsline, astfel încât nu mai necesită scurgerea uleiului.Știm că, de obicei, uleiul excedentar din conserve ajunge să fie scurs și risipit. Optimizând cantitatea de ulei, se reduce considerabil risipa alimentară. Această reducere a fost calibrată cu mare grijă, astfel încât produsul să păstreze frăgezimea tonului, gustul excelent și o textură delicată.

Tonul RIO Mare filod’olio se remarcă printr-o valoare nutritivă relevantă, fiind bogat în proteine, o calitate importantă pentru o dietă echilibrată.

Ideal pentru toate rețetele, de la feluri de mâncare principale până la salate proaspete și gustoase. Tonul Rio Mare „filod’olio este un produs extrem de versatil pe care vă puteți bucura să îl folosiți în bucătărie după bunul plac.

Acest produs provine dintr-o pescărie care a fost certificată în mod independent conform standardului MSC de pescărie sustenabilă și eficientă. www.msc.org

Certificarea MSC (Marine Stewardship Council)  atestă că tonul este pescuit în mod sustenabil, respectând biodiversitatea marină și asigurând viitorul resurselor piscicole. Într-o eră în care consumatorii sunt din ce în ce mai conștienți de impactul alegerilor lor asupra mediului, un produs certificat MSC este perceput ca fiind etic și responsabil.

Recomandări rețete cu RIO Mare ton Filod’olio

  • Flan de fenicul cu ton filod’olio și ricotta
ton-fenicul-branza-parmezan-reteta
Sursa foto: RIO Mare

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 240g Rio Mare ton  Filod’olio
  • 4 bucati de fenicul
  • 150g Brânză ricotta& 40g Parmezan rasă
  • 20g Ulei de măsline extravirgin
  • 30g unt
  • 30g Făină
  • 300ml Lapte
  • Pesmet, sare și piper după gust

Mod de preparare

  1. Se curăță feniculul. Păstrați inimile deoparte și tocați mărunt buchețelele verzi.
  2. Se taie apoi partea exterioară a feniculului în cuburi și se opărește în apă sărată.
  3. Se scurge feniculul fiert și rumenește într-o tigaie antiaderentă cu ulei și un vârf de cuțit de sare și piper.
  4. Se amestecă tonul și ricotta și se adaugă buchețelele de fenicul tocate.
  5. Se topește untul într-o cratiță, se adaugă făina, un vârf de cuțit de sare și laptele puțin câte puțin, amestecând bine, până se formează un sos bechamel cremos.
  6. Se ia de pe foc imediat ce începe să fiarbă.
  7. Se unge o tavă de cuptor și se presară cu pesmet. Așezați deasupra jumătate din feniculul fiert și peste amestecul de ton și ricotta.
  8. Adăugați un al doilea strat de fenicul și acoperiți totul cu sosul bechamel și parmezanul ras; mai adăugați pesmet și coaceți în cuptorul încins la 220°.

Cu inimile de fenicul se prepară o salată foarte aromată.

Se feliază subțire inimile de fenicul, se adaugă pulpa a două portocale frumoase și suculente tăiate bucăți și puțină coajă rasă, se condimentează cu ulei de măsline extravirgin și sare. Se pot adăuga și doi ardei iuți roșii proaspeți, curățați de semințe și tăiați felii subțiri. Se servește această salată cu  ton în ulei de măsline Rio Mare.

  • Plăcintă cu ton (anti-waste)
placinta-ton-reteta-fara-risipa
Sursa foto: RIO Mare

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 240g RIO Mare ton Filod’olio cu un strop de ulei de măsline
  • 180 g resturi de diferite brânzeturi
  • 2 ouă
  • 150 ml smântână proaspătă
  • foaie dreptunghiulară de patiserie gata făcută
  • 1 linguriță de semințe de susan

Mod de preparare

  1. Se încălzește cuptorul la 200°C, se bat ouăle într-un castron, se fărâmțiează brânzeturile, apoi se bat împreună cu smântâna și ouăle, păstrând puțin ou bătut pentru final. Se adaugă în amestec tonul Filod’olio marunțit cu fulculița.
  2. Se taie foitajul în două bucăți, una puțin mai mare, cu care se tapetează pereții și fundul unui vas de cuptor, se toarnă amestecul de brânză și ton și se acoperă cu bucata mai mică de foitaj.
  3. Se unge deasupra cu oul bătut păstrat și se presară cu semințe de susan.
  4. Se coace în cuptorul încins timp de aproximativ 35 de minute sau până când plăcinta este coaptă și aurie.
  5. Se servește cu o salată mică.

Dacă doriți o alternativă mai rapidă, puteți face crostini cu ton și brânză. Se amestecă brânza rămasă cu puțin lapte sau smântână și un ou pentru a obține o consistență groasă, se întinde pe felii de pâine și se dă la cuptor pentru 10 sau 15 minute. Puneți apoi puțin ton pe fiecare și ornați cu nuci sfărâmate.

Fie că alegi o rețetă sofisticată sau o gustare simplă, tonul RIO Mare Filod’olio aduce în fiecare farfurie savoarea Mediteranei. O invitație la mese echilibrate, cu gust, rafinament și respect pentru natură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *