Combinația creveți și roșii uscate poate fi definită fără a risca să greșim cu nimic un concentrat de umami. Ambele au un gust intens și conferă pastelor sapiditate și intensitate aromatică. Sunt, însă, complementare: creveții sunt ușor dulcegi, în timp ce roșiile, chiar și uscate, rămân ușor acrișoase. Motiv pentru care se echilibrează de minune unul pe altul.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Iar dacă adăugăm această combinație ideală peste pastele fierte rapid într-o vineri seara, la capătul unei săptămâni aglomerate, e practic tot ce avem nevoie. Formula magică pentru a mânca ceva bun dar și sănător, rapid și simplu de preparat și la un preț mai mult decât acceptabil. Un borcan mediu de roșii uscate costă undeva în jur de 10 lei, iar creveții ajung undeva in jur de 25 de lei. Pentru patru persoane, e un cost mai mult decât prietenos cu bugetul familiei.
Nu rămâne decât să sotăm rapid în tigaie creveții și roșiile uscate și să adăugăm apoi pastele fierte.
Ingrediente pentru 4 porții de tagliatelle cu creveți și roșii uscate
-
300 g creveți în saramură sau decongelați
- 30 g roșii uscate
-
350 g tagliatelle
-
30 g migdale decojite
- 1 cățel de usturoi
-
ulei, preferabil de măsline extravirgin
-
rucola sau pătrunjel după gust
-
Rucola după gust
-
sare, piper
Procedeu
Într-o tigaie antiaderentă, încălzim uleiul la foc mediu, aromatizându-l cu cățelul de usturoiul tăiat mărunt. Când se schimbă la culoare, îl eliminăm.
Adăugăm creveții din saramură, sau decongelați, și îi gătește-i la foc iute preț de circa două minute, până se rumenesc ușor. Potrivim de sare și piper după gust.
Adăugăm la final în tigaie și roșiile uscate tăiate fâșii înguste și migdalele, amalgamăm și stingem flacăra.
Între timp, fierbem pastele tagliatelle în apă cu sare, le scurgem și le adaugăm în tigaia cu creveții și roșiile. Amalgamăm și e gata, folosind foarte puțină apă din cea unde au fiert pastele, pentru amalgamare, dacă e nevoie.
Pastele tagliatelle cu creveți și roșii uscate se servesc imediat, calde. Ideal, garnisite cu rucola sau pătrunjel – ca accente aromatice complementare.