Supa de ouă Egg Drop, pentru o cină cu iz chinezesc / Rețeta inspirată din bucătăria asiatică este foarte ușoară și e gata în doar 15 minute

Supa de ouă, rețetă inspirată din bucătăria chinezească Foto: downshiftology.com

Supa de ouă Egg Drop este o mâncare chinezească reconfortantă, unde panglici mătăsoase de ou se învârt într-un bulion cald și savuros, îmbogățit cu note de ghimbir, turmeric și piper alb. În plus, se prepară rapid, fiind masa sănătoasă perfectă pe care o poți face pe loc.

Se face în doar 15 minute, este sănătoasă și hrănitoare, săracă în carbohidrați, plină de proteine, cu un plus de turmeric și ghimbir pentru beneficii sănătoase. De asemenea, se poate personaliza ușor, arată downshiftology.com, care recomandă această rețetă. Poate fi servită ca aperitiv alături de alte preparate chinezești, precum orez prăjit, pui la tigaie sau pui kung pao.

Ingrediente

  • 4 căni de bulion (supă) de pui cu conținut redus de sodiu sau bulion de legume
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • 1 linguriță de ghimbir măcinat
  • ½ linguriță de sare
  • ½ linguriță de ulei de susan prăjit
  • ¼ linguriță de sos de soia tamari
  • ¼ linguriță de turmeric măcinat (opțional, pentru culoare)
  • Un praf de piper alb măcinat
  • 3 ouă mari, bătute ușor
  • 1 ceapă verde, tăiată subțire în diagonală

Instrucțiuni

  1. Prepară amestecul cu amidon. Toarnă ¼ cană din bulionul de pui într-o cană de măsurare. Adaugă amidonul de porumb și amestecă bine până obții un amestec omogen.
  2. Prepară supa. Toarnă restul de 3 ¾ căni de bulion într-o cratiță și adu-l la fierbere la foc mediu. Adaugă ghimbirul măcinat, sosul de soia, uleiul de susan, sarea și piperul alb, amestecând bine. Dacă dorești să adaugi turmericul, acum este momentul. În timp ce amesteci continuu, toarnă amestecul cu amidon. Lasă să fiarbă și amestecă timp de un minut, până când supa se îngroașă ușor.
  3. Creează panglicile de ou. Redu focul la minim și amestecă supa într-o mișcare circulară. În timp ce amesteci, toarnă ouăle bătute foarte încet, într-un fir subțire, pentru a forma panglicile de ou. Lasă-le să stea timp de 30 de secunde pentru a se forma complet, apoi amestecă din nou.
  4. Decorează supa de ouă și servește. Toarnă supa în boluri și presară deasupra felii de ceapă verde înainte de servire.

Poftă bună!

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *