Rețetele Juanitei | Trei feluri de a prăji peștele pentru a face crochete perfecte acasă/ Pește în mălai în stil românesc, în pesmet după model mediteraneean sau fish and chips englezesc

peste prajit in trei variante Foto: G4Food

Câteodată renunțăm să preparăm pește prăjit pentru că ni se pare că vom face prea multă mizerie în casă sau din cauza mirosului. Sau nu știm să tăiem peștele. Iată câteva sfaturi pentru ca acțiunea să fie mai simplă:

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

În primul rând ar fi bine să alegem un pește alb, mai măricel, fără oase mici. Trebuie să îl filetăm, să-i înlăturăm pielea și cu o pensetă să-i scoatem oasele. Există pescării sau raioane de pește în magazine alimentare mari unde vânzătorul poate face acest lucru, dacă noi nu știm sau ne displace. E posibil să existe și fileuri gata preparate, de cumpărat (în Spania, unde locuiesc eu, există, în România, sincer, nu știu).

Ar fi minunat ca peștele să fie proaspăt, dar nu e o problemă nici dacă îl luam congelat.

Îl tăiem în formă de bastonașe lungi cât mai rectangular posibil ca să iasă crochete egale. Uscăm foarte bine peștele, tamponând cu șervețele de hârtie. Condimentăm cu sare și piper.

Cum realizăm crusta peștelui prăjit/ Trei variante

1. Crustă de făină și mălai – Ca la mama acasă

Vom lua trei farfurii. Una va fi una cu făină albă, una cu mălai și alta cu amestec din cele două. Trecuți prin fiecare farfurie, peștii trebuie scuturați ușor de excesul de făină sau mălai.

2. Crustă de pesmet – În stil mediteraneean

Batem un ou împreună cu o lingură, două de făină. În alt vas punem pesmet. Trecem peștele prin aluat, apoi prin pesmet.

3. Fish and chips englezesc

Pentru fish and chips se amestecă 3/4 de cană de făină cu piper și o linguriță de sare într-un castron mare. Se combină cu 2/3 de cană de apă minerală și 1/2 de cană de bere, formând un aluat care curge. Punem jumătatea de cană de făină într-un vas. Se trece prin făină, se elimină excesul și se dă apoi prin aluat.

Prăjirea peștelui

Prăjim bucățile de pește în baie de ulei, la foc mediu (încingem uleiul la 180 de grade). Le întoarcem pe toate părțile ca să se rumenească egal.

Dacă alegeți să coaceti peștele în cuptor, așezați bucățile pe hârtie de copt și le dați la cuptorul preîncins la 180°C timp de 25-30 minute. La fel și la friteuza cu aer cald, 180 de grade cam 15 minute.

Pentru o crustă aurie care strălucește, trebuie să pulverizăm fiecare bucată de pește cu puțin ulei înainte de a introduce tava la cuptor sau să le punem în friteuză și să întoarcem bucățile de pește des, pentru a ne asigura că se rumenesc uniform.

Se servesc alături de cartofi prăjiți, piure sau cartofi la cuptor și un alioli sau un mujdei de usturoi. Dcă vă place în aluat și pesmet se pot adăuga ierburi, condimente (curry, boia de exemplu), ceva picant.

Poftă bună!

Citește și

Tu știi care sunt cele mai bune și cele mai rele preparate din pește și fructe de mare, pentru sănătatea ta? / Specialiștii explică de ce somonul, tonul, cocktailul de creveți și stridiile sunt cele mai benefice alegeri, iar fish and chips este cea mai proastă opțiune de meniu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *