Planul de dietă de 7 zile care îți prelungește viața cu 10 ani/Este specifică „celui mai sănătos sat din lume”, Pioppi, situat în sudul Italiei și este protejată UNESCO/Este considerată originea dietei mediteraneene

Dieta care îți prelungește viața Foto: Freepik

Dieta „Pioppi” este specifică satului „Pioppi” din sudul Italiei, considerat „cel mai sănătos din lume”, locuitorii de aici trăind cu 10 ani mai mult decât în ​​altă parte, până la 100 de ani, notează Daily Mail. Practic, aceasta este recunoscută ca fiind „dieta care îți prelungește viața”.

În ciuda faptului că baconul și ciocolata sunt frecvente în dieta lor, se crede că faptul că locuitorii consumă multe legume, pește gras și nuci îi împiedică să dezvolte boli de inimă sau diabet de tip 2.

Pentru a adapta dieta Pioppi (pe care UNESCO a protejat-o ca origine a dietei mediteraneene) la modul de viață al locuitorilor urbani obișnuiți, cardiologul dr. Aseem Malhotra și fostul atlet Donal O’Neill au creat un plan de masă de șapte zile.

Pe lângă faptul că consumă mult ulei de măsline pentru beneficiile sale asupra sănătății inimii, dieta implică și începerea fiecărei zile cu o lingură de oțet de mere, despre care se crede că ajută la refluxul de acid, scădea tensiunea arterială și sporește pierderea în greutate.

Dieta include, de asemenea, ouă în majoritatea zilelor, care sunt o sursă bună de proteine, ​​pentru a ține la distanță foamea. De asemenea, recomandă postul intermitent limitând „fereastra de mâncare” la doar opt până la nouă ore pe zi. Vinul roșu este permis cu condiția să fie de bună calitate.

Într-un articol pentru Get The Gloss, dr. Aseem și Donal prezintă un extras din cartea lor „The Pioppi Diet: A 21-day Lifestyle Plan” care explică cum să încorporezi „planul de prelungire a vieții” în viața de zi cu zi.

Luni

Fără mic dejun: Doar cafea cu crema de cocos

Brunch: omletă cu două sau trei ouă cu ciuperci. Cafea cu crema de cocos

Gustare de după-amiază: stridii conservate; iaurt grecesc, gras, cu fructe de pădure; o mână de nuci și scorțișoară

Cină: friptură Picanha (o bucată de carne de vită specifică bucătăriei braziliene, ce provine din zona dorsală a vițelului, mai exact din partea de sus a pulpei, aproape de coadă, și are o bucată de grăsime distinctivă pe o parte) servită cu cremă de spanac și salată de avocado; două pătrate de ciocolată neagră (95% substanțe solide de cacao); o ceașcă de ceai Earl Grey

Marţi

Fără mic dejun: Doar cafea cu cremă de cocos

Brunch: Halloumi și roșii prăjite; supă de legume făcută din bulion de oase de pui; o porție mică de pește gras (hamsii, sardine); cafea cu crema de cocos

Cina: file de somon la grătar cu legume și varză murată; două pătrate de ciocolată neagră (95% substanțe solide de cacao), o ceașcă de ceai Earl Grey

Miercuri

Fără mic dejun: Doar cafea cu cremă de cocos

Brunch: iaurt grecesc cu grăsime amestecat cu crema de cocos și fructe de pădure cu o mâna de nuci, un strop de scorțișoara și un praf de turmeric; cafea cu crema de cocos

Gustare de după-amiază: glisoare de slănină cu unt de alune – fâșii crocante de bacon la grătar, acoperite cu generozitate cu unt de migdale și un strop de cacao crudă

Cina: cotlete de miel la grătar cu multe amestecuri de legume și o salată; două pătrate de ciocolată neagră (95% substanțe solide de cacao), o ceașcă de ceai Earl Grey

Joi

Mic dejun: Două-trei ouă orice stil, cu somon afumat și avocado; cafea cu crema de cocos

Brunch: Smoothie cu chefir și/sau lapte de cocos, fructe de pădure, o mână de nuci, niște avocado; o lingura de ulei de cocos, un strop de scorțișoară măcinată, turmeric și mentă proaspătă

Cină: pentru început supă de oase de pui, cu o lingură de ulei de măsline extravirgin și sare după gust, urmată de merluciu proaspăt prăjit cu pâine și legume; bombe de cacaonut (cacao crudă, scorțișoară, ulei de cocos, smântână și nuci încălzite, amestecate și congelate în bucăți mici); o ceașcă de ceai Earl Grey

Vineri

Mic dejun: Bacon și doua-trei oua, orice stil, cu avocado (opțional); cafea cu crema de cocos

Brunch: Supă de pește

Cina: pizza cu conținut scăzut de carbohidrați; bombe de nucă de cocos; o ceașcă de ceai Earl Grey

Sâmbătă

Mic dejun: omletă cu unt de nuci; fructe de pădure și iaurt grecesc plin de grăsime; cafea cu crema de cocos

Brunch: salată în stil grecesc

Cina: Friptură de pui cu cartofi dulci și amestec de legume; bombe de nucă de cocos, o ceașcă de ceai Earl Grey

Duminică

Mic dejun: Somon afumat cu trei ouă omletă pe aluat de foarte bună calitate (singura pâine pe care o mănâncă, datorită procesului de fermentare și gustului), avocado și crème frage; cafea cu crema de cocos

Brunch: Smoothie, ca înainte

Cina: Păstrăv copt cu amestec de legume; fructe de pădure, nuci și smântână

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *