Parcelele experimentale, cultivate pe suprafețe de aproximativ 10 metri pătrați, permit o analiză detaliată și riguroasă a materialului biologic. Acestea sunt gestionate de cadrele didactice și cercetătorii de la disciplinele Ameliorarea plantelor și Genetică, în cadrul unor programe complexe de studiu și selecție.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
„Colecția cu cele peste 400 de soiuri de grâu este pregătită pentru Ziua Biodiversității Grâului, unul dintre cele mai importante evenimente desfășurate la Ferma Didactică și de Cercetare Ezăreni. Imaginile surprind parcelele experimentale cultivate cu grijă de echipele noastre de cercetători. Suprafețele reduse ale fiecărei parcele, de circa 10 m², oferă condiții optime pentru evaluarea atentă a fiecărui soi în parte. Vom reveni săptămâna viitoare cu detalii despre desfășurarea evenimentului”, au transmis reprezentanții Facultății de Agricultură de la ași.
Evenimentul s-a mai dorit a sublinia, totodată, importanța cercetării agricole și a conservării biodiversității într-un context agronomic modern și sustenabil.