Omletă cu sparanghel, un mic dejun proteic și fresh/ Poți pregăti sparanghelul cu o seară înainte, iar dimineață să-l pui în tigaie împreună cu ouăle

Omletă cu sparanghel un mic dejun proteic și fresh Foto: G4Food

Când dorim dimineața o omletă cu legume proaspete, care să aibă și ceva crocant, varianta cu sparanghel este poate cea mai recomandată. Pentru că gătirea sparanghelui ia puțin timp, e bine să îl blanșam de seară și să îl păstrăm la frigider.

Dimineață, vom bate 3 ouă întregi cu sare și piper. Vom încinge o lingură de ulei de măsline cu un cub de unt și vom trage puțin sparanghelul în tigaie, apoi vom pune ouăle bătute deasupra, ca la orice omletă.

Când omleta s-a coagulat o îndoim sau o rulăm și avem grijă să se coacă în interior, rămânând totuși pufoasă și fără să se ardă la suprafață.

Citește  și Lecții de omletă și de viață de la bucătarul francez Jacques Pépin, la 89 de ani: „Greșeala nu există. Mănânci și încerci din nou” / Bonus: trucul bucătarului pentru cel mai fin preparat din ouă

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *