O nouă tendință în restaurantele din Londra: ciuperci și legume cultivate chiar în interiorul localului

Ciupercărie sub străzile Parisului! Producătorul vinde recolta unor comercianți cu amănuntul, iar livrarea este făcută cu...bicicleta!

Tot mai mulți bucătari londonezi de la restaurentele de elită sunt adepții ingredientelor locale, iar unii au dus pasiunea atât de departe încât își cultivă propriile ciuperci sau legume chiar în interiorul localului, scrie The Times.

Unul dintre aceste restaurante, Roe – aflat în cartierul financiar Canary Wharf – s-a deschis la finalul lunii aprilie și le oferă clienților o priveliște aparte.

E vorba de o ”fermă verticală” ce înfășoară unul dintre pereți. Aici crește un soi special de fasole. În alte zone ale restaurantului, un grădinar cu normă întreagă se ocupă de alte mini-culturi: ardei iute jalapen, castraveți, mazăre, tot felul de ierburi aromate și chiar căpșuni, scrie The Times.

Proprietarii restaurantului spun că producția nu e suficientă pentru a acoperi toată cererea din restaurant, dar e utilizată în anumite feluri de mâncare cu mare succes la clienți.

Amenajarea culturilor în interiorul restaurantelor din Londra înseamnă o provocare logistică majoră, dar sunt companii specializate. Iar tehnologiile utilizate permit ca plantele de restaurant să producă pe tot timpul anului.

Dar unul dintre cele mai stresante aspecte e apariția insectelor, pentru că nu există cultură agricolă, fie ea și miniaturală, fără insecte. Soluția? Firmele care se ocupă de construcția mini-fermelor au creat eco-sistem complex de prădători: afide care mănâncă muștele verzi și gândaci care se hrănesc cu afidele. Iar gândacii sunt prinși de grădinar.

Un alt restaurant care a adoptat producția de legume în local e Newt din Somerset, care a amenajat o cameră specială pentru ciuperci.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *