Nevoile nutriționale se schimbă pe măsură ce îmbătrânim și este esențial ca persoanele de peste 50 de ani să își adapteze dietele pentru a-și menține sănătatea. Pe măsură ce îmbătrânim, concentrarea asupra sănătății inimii, creierului și oaselor devine esențială.
Dieteticianul înregistrat Jess Cording subliniază importanța proteinelor pentru a combate pierderea musculară legată de vârstă, sugerând că adulții în vârstă ar trebui să consume aproximativ 1,2 grame de proteine pe kilogram de greutate corporală, transmite revista Parade. În plus, adulții în vârstă trebuie să asigure un aport adecvat de vitamina B12 și vitamina D. Vitamina B12, care se găsește în proteinele animale și în alimentele îmbogățite, este esențială deoarece absorbția scade odată cu vârsta, putând duce la oboseală și probleme neurologice.
Necesarul de vitamina D crește, de asemenea, odată cu vârsta, iar vitamina este esențială pentru sănătatea oaselor. Femeile au nevoie de calciu suplimentar pentru a menține rezistența oaselor.
Erin Palinski-Wade, un alt dietetician, remarcă faptul că metabolismul poate încetini odată cu înaintarea în vârstă, ducând la creșterea în greutate. Ea recomandă ajustarea aportului de calorii și macronutrienți și echilibrarea proteinelor, grăsimilor sănătoase și fibrelor pentru a menține un nivel sănătos al glicemiei.
Cording și Palinski-Wade recomandă încorporarea în dietă a mai mult pește gras, precum somonul, tonul, macroul sau sardinele, datorită conținutului lor ridicat de proteine, acizi grași omega-3, vitamina B12 și vitamina D, care susțin sănătatea inimii, a creierului și a oaselor.
În plus, tofu este o sursă valoroasă de proteine slabe și calciu, iar produsele din soia pot reduce riscul de cancer la sân. Prunele sunt, de asemenea, benefice, oferind fibre pentru digestie și echilibrul zahărului din sânge, și pot ajuta la prevenirea pierderii osoase. „Consumul a doar cinci până la șase prune uscate pe zi poate ajuta la prevenirea pierderii osoase, ceea ce este deosebit de important pentru persoanele de peste 50 de ani care prezintă un risc mai mare de a dezvolta osteoporoză”, spune Palinski-Wade.
Prioritizarea alimentelor bogate în nutrienți contribuie la susținerea sănătății și bunăstării generale, permițând persoanelor să îmbătrânească grațios, cu mai puține probleme de sănătate.
1.2 nu este suficient. Nu o spun eu, o spun elite de la Stanford, MIT, etc
1.2 era norma acum cativa ani, norma care a fost actualizata in urma cercetarilor recente
Nu am vazut un nutriționist care sa trăiască o secunda mai mult ca alții.
Contează cum trăieşti, şi nu cât de mult trăieşti. Eu nu am văzut nutriționist gras, aşadar ştiu ei ceva….😊
Alimentele sunt problema ! Sunt pline de aditivi ! Aici e toată problema , Dacă consumul de alimente se schimbă, În al consuma naturale, atunci nu va mai fi nevoie de prea multe vitamine ! Încercați . . .