Lidl Italia țintește zonele ultracentrale ale orașelor și deschide prima locație în centru la Milano într-un format nou, de proximitate, fără parcare

lidl italia tinteste zonele ultracentrale cu formate mai mici si deschide primul astfel de punct in centru la milano Sursa foto: Lidl România

Lidl Italia își lărgește permanent targetul de piață și deschide primul supermarket în zona centrală de la Milano. Este vorba de un concept nou, citadin, fără parcare

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

De la periferie spre centru este strategia cu care Lidl Italia continuă de mai mulți ani să își extindă targetul comercial, țintind zone tot mai apropiate de centrul marilor orașe. Iar mai nou, relatează cotidianul Corriere della Sera, țintește centrul orașului Milano.

Potrivit sursei citate, este programată până la sfârșitul anului deschiderea unei noi locații chiar în inima metropolei, într-un punct limitrof zonei C, unde nu se poate pătrunde cu mașina decât achitând o taxă care nu este deloc modică.  Tocmai din acest motiv locația va fi una de tip nou, adaptată zonei, și se numește City, fără parcare, cu o suprafață de 1000 mp.

Lanțul de retail cu capital german Lidl a deschis primul său punct la Milano în 1995, iar în prezent rețeaua cuprinde 23 de magazine, însă toate în zone rezidențiale și niciuna care să se apropie de zona centrală.

Strategia pentru anii viitori va ținti tot mai mult zonele centrale ale orașelor

„Obiectivul este să ajungem în centrul orașului și astfel să acoperim toate zonele metropolei”, confirmă Lorenzo Bozzini, director de dezvoltare al Lidl Italia.

Această strategie face parte dintr-un plan de dezvoltare mai amplu al companiei, care vizează atingerea pragului de 1.000 de magazine (față de cele 780 actuale) în Italia până în 2030, cu o investiție de aproximativ 1,5 miliarde de euro.  Ținta o reprezintă marile orașe precum Napoli, Roma, Genova, Torino și, desigur, Milano.

Aici există o cerere tot mai mare pentru magazine de proximitate, rezumată în trei factori: consumatorii au tot mai puțin timp pentru cumpărături și caută magazine tot mai aproape de casă; al doilea factor este „mai degrabă sociologic: îmbătrânirea populației, care preferă să se deplaseze cât mai puțin și pe jos. Al treilea este schimbarea modului de a face cumpărături: odinioară se mergea o dată pe săptămână și se umplea căruciorul, acum clientul cumpără mai des și preferă produse proaspete”, explică Bozzini.

De-a lungul anilor în Italia s-a înregistrat o creștere considerabilă a sectorului discount – din care fac parte Lidl, Aldi, Penny dar și alte mărci locale precum Conad, Eurospin, Tigros, Crai, MD etc, pe fondul creșterii prețurilor și al costului vieții, care afectează și locuitorii din centrul orașului Milano.

Potrivit celor mai recente date, în sectorul de retail modern, la nivel național, cota de piață a magazinelor discount este de aproximativ 23% (dintre care Lidl deține o pondere de 30%), dar se estimează că va ajunge la 30% în următorii zece ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *