Lecția celor 12 crochete sau ce au făcut doi părinți spanioli exasperați că fiicele lor le ignorau chemările repetate la masă, așa cum fac mulți copii în ziua de azi

cina, Spania, familie, crochete foto: abc.es

Doi părinți din Spania au ajuns faimoși pe rețelele sociale după ce au povestit ce decizie au luat când s-au enervat că fiicele lor nu veneau la masă, deși le-au chemat în mod insistent. Soluția a stârnit un val de comentarii în mediul on line, care au atras atenția publicației abc.es:

Lecția unor părinți către fiicele lor cu o simplă farfurie de crochete: „Le-am învățat ce este educația și respectul”. 

”Fiecare familie folosește propriile metode pentru a crește copiii, iar unele pot fi foarte eficiente. Creșterea unui copil este una dintre cele mai complicate sarcini pentru orice tată și/sau mamă. Adevărul este că nu există răspunsuri sau soluții magice pentru a face față provocării dificile a părintelui. Fiecare familie folosește propriile metode. Unele pot fi foarte eficiente, iar altele, totuși, pot să nu fie utile deloc”, comentează publicația citată.

Faptul că adolescentele nu au venit la cină a fost considerat lipsă de respect de cei doi părinți ai lor. Părinții erau deja așezați la masă și și-au chemat fiicele, de 13 și 17 ani, să vină și ele, să mănânce împreună. După ce au așteptat o vreme, părinții au constatat că odraslele lor tot nu vin la masă. În acel moment, s-au enervat și au luat o decizie în această privință, pe care apoi au făcut-o publică:

Erau pe masă 12 crochete. De fiecare dată când chemam fetele la cină și treceau două minute fără ca acestea să vină, eu și soția mea am mâncat câte o corocehtă. Așa până le-am mâncat pe toate. Cred că le-am învățat ceea ce numim educație și respect”.

Rezultatul? Farfuria goală.  Părinții au primit aplauze pe rețelele de socializare. Postarea s-a viralizat în scurt timp, fiindcă cei mai mulți părinți s-au identificat cu autorii postării, deoarece întâmpină frecvent acasă o astfel de situație.

Mulți au aplaudat metoda folosită. „Nu îmi displace. S-ar putea să-l încerc cu fiica mea când va crește”, a scris un utilizator.

Ar putea fi oare eficientă această metodă și în familiile din România? 

foto: abc.es

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *