Laptele, brânza și mâncarea picantă sunt câteva alimente care ar trebui evitate când ai probleme cu stomacul / Bananele și orezul alb simplu pot fi de ajutor

alimente, alimentație, dureri de stomac, ce să mănânc, ce să nu mănânc Sursa foto: Pexels

Ce să mănânci când te doare stomacul. Începe cu lichide

Atunci când ai probleme gastrice, este important să alegi cu grijă alimentele, evitând să agravezi situația. În aceste situații, începe cu lichide precum băuturi sportive, bulion sau apă de cocos, pentru a menține nivelurile de minerale esențiale precum potasiu, calciu și sodiu.

Alimente ușor de digerat precum bananele și orezul alb simplu pot fi de ajutor pentru a oferi nutrienții necesari fără a vă simți mai rău. De asemenea, sosul de mere și pâinea prăjită pot fi alegeri bune pentru a vă ajuta să vă simțiți mai bine.

Pe măsură ce începeți să vă simțiți mai bine, puteți introduce și alte alimente precum cartofi copți și piept de pui fără piele. Este important să fiți atenți la cum reacționează organismul și să reveniți la o alimentație normală doar atunci când simptomele s-au ameliorat.

De evitat atunci când ai probleme cu stomacul

Laptele, brânza și înghețata sunt alimente pe care ar trebui să le eviți când ai probleme cu stomacul, deoarece sunt greu de digerat din cauza conținutului ridicat de grăsimi. Alimentele prăjite și sifonul ar trebui să fie, de asemenea, excluse din dietă, deoarece pot agrava simptomele. De asemenea, mâncarea picantă și fructele și legumele crude ar trebui evitate în timp ce stomacul este deranjat, deoarece pot fi dificil de digerat și pot înrăutăți starea ta.

Pe de altă parte, o dietă echilibrată cu multe fructe și legume poate ajuta la menținerea unui sistem digestiv sănătos și un sistem imunitar puternic. Este important să urmărești factorii declanșatori care pot afecta stomacul, cum ar fi alimentele acide sau băuturile carbogazoase, pentru a evita agravarea simptomelor.

5 alimente neașteptate care pot cauza probleme intestinale și digestive

  1. Alimentele fără zahăr pot părea o opțiune mai sănătoasă, dar unele conțin zahăr alcool care poate provoca tulburări gastro-intestinale precum gaze, crampe și diaree. Sorbitolul și xilitolul sunt deseori folosite pentru a înlocui zahărul și pentru a ajuta la pierderea în greutate. Dacă experimentați simptome neplăcute după consumul acestor alimente, ar trebui să le evitați complet pentru a scăpa de disconfortul stomacal.

  2. Produsele lactate pot provoca probleme de stomac chiar pentru persoanele care nu suferă de intoleranță la lactoză, deoarece aproximativ 65% din populație are dificultăți în digerarea lactozei. Aceste produse sunt o sursă importantă de proteine ​​și calciu, însă pot duce la balonare, gaze și alte probleme gastrice. Dacă experimentați astfel de simptome, ar trebui să consultați un medic pentru a determina dacă suferiți de intoleranță la lactoză.

  3. Cerealele integrale sunt o sursă importantă de fibre în dieta noastră. Este recomandat ca bărbații să consume 38 de grame de fibre pe zi, iar femeile 25 de grame. Este important să nu exagerăm consumul de fibre pentru a evita disconfortul gastric, iar consumul crescut de apă poate ajuta la prevenirea acestor efecte secundare.

  4. Citricele sunt bogate în vitamina C, dar pot cauza probleme digestive din cauza acidității lor ridicate. Dacă suferi de reflux de acid sau dureri de stomac după consumul de citrice, poți înlocui aceste fructe cu altele bogate în vitamina C, dar mai puțin acide, precum pepenele galben, banana sau mango.

  5. Legumele crucifere precum broccoli și conopida pot cauza tulburări digestive datorită conținutului ridicat de fibre insolubile. Pentru a evita simptomele neplăcute precum balonare și crampe, se recomandă să le consumați gătite, nu crude, și să reduceți cantitatea consumată într-o singură porție.

„Înțelegem că este greu pentru unii oameni să evite complet unele alimente”, a declarat dr. Haddad. „De aceea avem alternative, cum ar fi consumul de cafea decofeinizată sau diluarea unor cantități mici de sifon sau suc cu apă”, a mai adăugat el.

Alte recomandări legate de alimente pentru a gestiona arsurile la stomac și stomacul deranjat includ:

  • Ia cina devreme. Dacă mănânci aproape de ora de culcare, există o șansă mai mare ca acidul să apară în timp ce stai culcat. Același lucru se întâmplă dacă vă culcați imediat după ce mâncați în timpul zilei.
  • Dormi cu două perne. Înălțimea va reduce șansele de refacere a acidului.
  • Mănâncă mese mai mici, mai dese (cinci sau mai multe pe zi), mai degrabă decât trei mese mari.
Sursa foto: Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *