Ion Bodnariu, inginer de profesie, a pus diploma de inginer în cui pentru a se dedica apiculturii și a trăi, potrivit lui, „cât mai natural, în realitate”. L-am întâlnit la Târgul de Miere de la Muzeului Satului din București, organizat pe 19 mai.
Ion Bodnariu ne-a spus că a devenit, în comunism, șeful celei mai mari autobaze din București, Autobaza Titan. După aceea, inginerul a realizat proiectarea și omologarea autobuzelor care circulau cu gaz metan comprimat. După venirea revoluției, Bodnariu spune că a profitat de faptul că era inițiat în apicultură și a decis să se dedice total acestui domeniu.
Pasiunea pentru apicultură i-a fost insuflată de socrul lui, care a avut câțiva stupi. Cu timpul, bărbatul a trecut prin chinurile alergiei produse de veninurile de albină, dar a dezvoltat rezistență în timp. I s-a părut „un miracol” cum, după o vreme, înțepăturile nu-i mai produceau acea senzație neplăcută de usturime. După ce a trecut de acest prag, el a început să fie mâna dreaptă a socrului, apropiindu-se de stupii acestuia și ajutându-l.
„A început să mi se inoculeze dragostea pentru această ființă miraculoasă care, paradoxal, nu are în activitatea ei nimic dăunător”, spune apicultorul, care adaugă faptul că albina este utilă chiar și prin veninul său terapeutic.
Totodată, Ion Bodnariu a obținut diplomă de apicultor, recunoscută în Uniunea Europeană, și a accesat fonduri pentru apicultori cu ajutorul uneia dintre fiicele sale.