Murături – cum păstrezi legume pentru iarnă realizând, în același timp, preparate benefice pentru flora bacteriană 29 octombrie Redacția 0 comentarii
Legumele – cum le gătim, cum le conservăm, cum luăm din ele maximul de vitamine și proprietăți nutritive 29 octombrie Redacția 0 comentarii
Știai că ceapa roșie poate regla zahărul din sânge? În plus, are efecte antioxidante și susține sănătatea inimii și a oaselor / Compușii săi ar putea inhiba creșterea celulelor canceroase, spun unele studii 28 octombrie Andreea Drăghici 0 comentarii 10826 vizualizări
Peltea de gutui: Arome și culori de toamnă într-un borcan de gusturi dulci-amărui 27 octombrie Redacția 0 comentarii 5714 vizualizări
Agricultura ecologică: Prădătorii naturali, folosiți pentru combaterea dăunătorilor / Compostul, fertilizant principal / Fructele și legumele, cele mai sănătoase din piață 27 octombrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Supele cremă, alegerea perfectă dacă ții dietă, spune Tania Fântână, nutriționist G4Food / Zacusca, ardeii copți și supele cremă – alimente bogate în fibre, antioxidanți și vitamine 26 octombrie Tania Fântână 1 comentarii
Idee de cină apetisantă pentru o zi de sâmbătă: Buchet de legume gratinate cu smântână / Poate fi mâncat ca fel principal, alături de o salată, sau ca și garnitură lângă o friptură 26 octombrie Ioana Costescu 0 comentarii
Perele: Aceste fructe oferă nu doar o sursă excelentă de fibre dietetice și carbohidrați, dar și o varietate de minerale esențiale precum cuprul, fierul, magneziul și calciul, majoritatea regăsindu-se în coaja lor / Au fost cultivate pentru prima dată în jurul anului 5.000 î.Hr. și au fost folosite inclusiv în comerțul diplomatic de către chinezi 26 octombrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Valoarea nutrițională a legumelor crucifere ( varza, conopida, napi, ridichi ): sunt bogate în vitamine, minerale și fibre/Consumul regulat este asociat cu o reducere a riscului de boli cardiovasculare – Tania Fântână, nutriționist G4Food 23 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Din pământul fertil al Câmpiei Bărăganului: varză, pepeni și … dovleci buni de plăcintă/”Cultivăm 250 de ha, cu respectarea regulilor de bune practici agricole” – Ionel Cârstoiu, director economic, Gheorghe Doja Cooperativă Agricolă 23 octombrie Filip Constantin 0 comentarii
Mango este mai mult decât un fruct exotic. Este o comoară de vitamine și antioxidanți. A fost cultivat prima dată cu peste 5.000 de ani în urmă / Știai că un coș de mango este considerat un gest de prietenie în India? 22 octombrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Beneficii ale consumului de fructe și legume de sezon/”E mult mai bine ca în locul unei pastile de vitamine să mănânci fructe și legume de sezon zi de zi” – Tania Fântână, nutriționist G4Food 22 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Avocado: Se păstrează sau nu la frigider? Pentru a-i accelera coacerea, puneți-l într-o pungă de hârtie cu o banană coaptă 21 octombrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Merele de Bistrița, printre cele mai căutate pe piață, datorită calității lor / Octavian Drăgan, pomicultor: „Avem 3.000 de pomi la hectar, avem sistem de irigații prin picurare, avem plasă antigrindină” 21 octombrie Angela Sabău 0 comentarii
Kaki: Fructul exotic este o sursă excelentă de vitamina A și C. Bogat în fibre și mangan, kaki e benefic pentru sănătatea sistemului digestiv / Semințele prăjite (de kaki) sunt un înlocuitor de cafea 20 octombrie Andreea Drăghici 0 comentarii 10785 vizualizări
Vânăta: Leguma care poate îmbunătăți funcția inimii și ar putea avea efecte benefice în tratarea cancerului / Conține fibre și polifenoli, care ar putea ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge 17 octombrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Istoria fascinantă a mărului: De la origini în Asia Centrală la cele mai gustoase soiuri românești / Un măr crud conține 86% apă și 14% carbohidrați, fiind o gustare excelentă pentru hidratare și aport de fibre dietetice 15 octombrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Ridichea neagră: Datorită conținutului de vitamina C, contribuie la sănătatea pielii și a ochilor / 100 g de ridichi conţin peste 20 mg de vitamina C, adică aproape 30% din cantitatea recomandată adulţilor în fiecare zi 9 octombrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Cu sprijinul clienților săi, Lidl România investește 2,65 milioane de lei în educație de calitate prin programul Teach for Romania 9 octombrie Publicitate 0 comentarii
Lidl România derulează o campanie pentru a descuraja risipa alimentară: Planificarea cumpărăturilor trebuie făcută plecând de la alimentele pe care deja le ai acasă 8 octombrie Publicitate 0 comentarii
Gutuia: Cojile sunt folosite pentru aromarea ceaiului verde / Semințele și pulpa gutuii ajută la tratarea problemelor digestive și respiratorii / Gutuia a stat la baza primei marmelade din lume 8 octombrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Lidl își consolidează angajamentul în ceea ce privește protejarea mediului și își propune să ajungă la zero emisii (Net-Zero) până în 2050 4 octombrie Publicitate 0 comentarii
Lidl deschide un nou magazin în Beiuș, județul Bihor, pe strada Lucian Blaga 3 octombrie Redacția 0 comentarii
Ananasul: Fructul dulce cu beneficii multiple și o istorie fascinantă. A fost adus în Europa de Cristofor Columb / Aproape 10% din necesarul zilnic de fibre se află într-o cană de ananas 3 octombrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Conopida: De la origini mediteraneene la super-aliment global / Poate fi transformată în făină și folosită pentru pregătirea blatului de pizza sau pentru biscuiți cu un conținut caloric mai scăzut 2 octombrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Rodia: fructul cultivat încă din antichitate pentru proprietățile sale de vindecare / Alungă oboseala și susține creșterea masei musculare, fiind esențială pentru sportivi 25 septembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Ridichile roșii: O sursă bogată de antioxidanți, care pot ajuta la reducerea inflamației si la protejarea celulelor împotriva deteriorării 25 septembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Kiwi: De la istorie și beneficii la folosirea în gastronomie / O enzimă din kiwi frăgezește carnea, dar împiedică solidificarea gelatinei 19 septembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Gulia: O legumă nutritivă cu tradiție și viitor promițător / Acesta este un superaliment care ajută la pierderea în greutate, susține sănătatea rinichilor și previne apariția unor boli 18 septembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Lămâile bio: De la grădinile Romei și Egiptului antic până la dietele marinarilor călători / Sucul de lămâie, ideal pentru a combate oboseala cronică 12 septembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Ardeiul kapia: Un soi dulce și sănătos, popular în bucătăria turcească și internațională / Ardeiul kapia ajută la prevenirea pierderii de memorie legată de vârstă și protejează vederea 11 septembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Salata cu rădăcină: Beneficii pentru sănătate. Depozitare, curiozități și rețete 6 septembrie Lavinia Liscan 0 comentarii
Lidl România răspunde apelului lansat de Salvați Copiii România și donează 1,2 milioane de euro pentru renovarea și dotarea Maternității Polizu. 5 septembrie Publicitate 0 comentarii
Smochinele: Beneficiile consumului acestui aliment și cum pot fi folosite în gastronomie / Smochinele, o sursă excelentă de antioxidanți, minerale și vitamine 4 septembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Gustul strugurilor de masă din Podgoria Huși: ”Afacerea este certificată Global GAP, cu respectarea strictă a regulilor de bune practici/Strugurii ajung în toată țara” – Petru Pascal, viticultor 3 septembrie Redacția 0 comentarii
Lidl devine partener oficial al UEFA Europa League™ și UEFA Conference League™ 2 septembrie Publicitate 0 comentarii
Baby spanac: Mâncarea lui Popeye are un conținut ridicat de potasiu. Superalimentul conține mai mult fier decât carnea de porc și are o istorie fascinantă 28 august Andreea Drăghici 0 comentarii
Strugurii negri cu sâmburi, fructe benefice pentru sănătate: susțin rinichii și pot preveni bolile de inimă / Rețete în care puteți încorpora aceste fructe 28 august Andreea Drăghici 0 comentarii
Cartofii dulci: Beneficii mari pentru sănătate – susțin sănătatea ochilor, a intestinului și a sistemului imunitar / Depozitare, curiozități și rețete bazate pe aceste legume 22 august Lavinia Liscan 0 comentarii
Afinele, unele dintre cele mai sănătoase fructe pe care le poți mânca / Istorie, beneficii pentru sănătate, utilizări în gastronomie și curiozități 20 august Andreea Drăghici 0 comentarii
Lidl România continuă investițiile în educație prin susținerea programului Teach for Romania 12 august Redacția 0 comentarii