Guvernul României subvenționează producția de spanac în spații protejate: 1000 de euro per tonă

Guvernul României subvenționează producția de spanac în spații protejate: 1000 de euro per tonă Guvernul României subvenționează producția de spanac în spații protejate: 1000 de euro per tonă

Potrivit schemei de minimis aprobate recent prin HG, documentul guvernamental fiind publicat, ieri, 15 septembrie, în M.O., partea I, nr. 837, sunt eligibile următoarele specii de legume: 

a) tomate — Solanum lycopersicum L; 

b) ardei gras și/sau lung și/sau gogoșar — Capsicum annuum L; 

Vezi detalii

c) castraveți — Cucumis sativus L; 

d) fasole păstăi — Phaseolus vulgaris L; 

e) salată — Lactuca sativa L; 

f) spanac — Spinacea oleracea L; 

g) ceapă verde — Allium cepa L

Producțiile minime sunt următoarele: 

a) 3.000 kg/1.000 mp pentru cultura de tomate; 

b) 2.000 kg/1.000 mp pentru cultura de ardei gras și/sau lung și/sau gogoșar; 

c) 4.000 kg/1.000 mp pentru cultura de castraveți; 

d) 1.500 kg/1.000 mp pentru cultura de fasole păstăi; 

e) 10.000 plante/1.000 mp pentru cultura de salată; 

f) 1.000 kg/1.000 mp pentru cultura de spanac; 

g) 100.000 bulbi/plante/1.000 mp pentru cultura de ceapă verde. 

Valorificarea producțiilor se face în perioada 20 octombrie 2023—31 ianuarie 2024 inclusiv.  Dovada obținerii producției de legume obținute în spații protejate o constituie copia rapoartelor fiscale de închidere zilnică/factura/fila/filele din carnetul de comercializare pentru legumele care fac obiectul programului.

Sprijinul financiar de ajutor de minimis este de maximum 1.000 euro inclusiv/1.000 mp/beneficiar.

Resursele financiare reprezentând credite de angajament necesare aplicării schemei de ajutor de minimis prevăzute de prezenta hotărâre sunt în sumă de 109.373 mii lei, reprezentând echivalentul a 22.100 mii euro, și se asigură din bugetul aprobat Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în condițiile legii.

Citiți documentul integral în Monitorul Oficial, pag. 2 – 12.

foto cover pexles.com/Rodolfo Quirós

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

  1. Nu ar fi rău să ne ținem de urma subvențiilor – pentru spanac 100% de origine subvenționat, să fie marcată susținerea cu un logo specific. Și mențiuni precum “Produs în România”, “spanac cultivat în România”, programul “Spanacul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *