Furtuna solară recentă a afectat sistemele GPS de pe tractoare, esențiale pentru agricultori / Fermierii ar putea consemna pierderi semnificative

agricultori Sursa foto: Pixabay/RonaldPlett

O furtună solară de nivel G5 a afectat activitatea agricultorilor din SUA și alte zone ale lumii, deoarece a perturbat sistemele GPS de pe tractoare, transmite site-ul canalului de televiziune Fox 11 Los Angeles.

„Toate tractoarele stau la capetele câmpului chiar acum, oprite din cauza furtunii solare”, a declarat Kevin Kenney, un fermier din Nebraska, pentru 404media. „Nu există [semnal] GPS. Suntem chiar în mijlocul semănatului porumbului. Pun pariu că piețele de mărfuri vor crește luni”, a adăugat el.

LandMark Implement, unul dintre cei mai importanți distribuitori John Deere din Nebraska și Kansas, și-a informat clienții pe tot parcursul weekendului cu privire la problemele legate de GPS, începând de vineri, când furtuna se afla la un nivel maxim.

Afectat în mod specific a fost sistemul RTK GPS, sau Real-Time Kinematic GPS. RTK este o tehnică de poziționare foarte avansată care poate oferi o hiperprecizie de până la un centimetru atunci când ajută fermierii să planteze semințe. Acest lucru permite linii drepte și o spațiere adecvată între rânduri.

Landmark a declarat că mai multe tipuri de echipamente și-au pierdut acuratețea vineri și sâmbătă.

„Pentru a fi clari, aceasta nu este o problemă cu rețeaua noastră RTK”, a declarat Landmark. „Furtuna a afectat toate mărcile, nu doar pe John Deere.”

Lucrările de teren întârziate sau inexacte nu reprezintă doar un inconvenient. Ar putea duce la o pierdere serioasă de recoltă și la o scădere a profiturilor.

Farm Journal raportează că această furtună solară va fi utilă pentru a ne da seama cum o astfel de perturbare a tehnologiei ar putea afecta industria agricolă în viitor.

Landmark a declarat că lucrează pentru a putea prezice mai bine activitatea solară în viitor, de asemenea.

Citește și: Unul dintre primii fermieri din Marea Britanie care folosește tractoare autonome, fără cabină, AgXeed: Sunt viitorul. Pot funcționa până la 30 de ore la rând / În România nu a fost vândut încă un astfel de model

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *